Kollegium i København har igennem længere tid haft biller…

tysk kakerlak
tysk kakerlak

Spørgsmål

Vi har gennem længere tid haft haft nogle små brune / sorte biller i vores køkken på kollegiet. Specialt i vores håndvaske og på køkkenbordene og her på det sidste har vi også fundet nogle store kakerlakker, så vi går ud fra at de små har været babyer. De ligner dog ikke helt de voksne ( store). Vi har talt med de øvrige køkkener som ligger ovenover og nedenunder, vi bor på 4. sal, og man har også observeret kakerlakker på 1 sal, for ca 2 måneder siden. Der blev der sprøjtet mod kakerlakker af et godkendt firma. De har bare ikke kunne løse problemet med skadedyr da vi jo nu har fået dem op til os her på 4 sal.

Vi kan læse os frem til at det er meget normalt at når der er observeret kakerlakker så sprøjter man alle køkkener og ikke kun et enkelt. Derud over har vi talt med inspektøren her på kollegiet, han fortæller os at vi bare skal gøre rent og så vil han sørge for at vi får sprøjtet vores køkken når alt er rengjort. Selvfølgelig skal vi rengøre det hele men vi mener jo bare at man er nød til at sprøjte alle 6 køkkener, da det er det vi kan læse os frem til.

Hilsen

Nanna Olsen

Svar

En reaktion

  1. Hej Nanna.

    Da man observerede kakerlakkerne på 1. sal, skulle man selvfølgelig have fået ryddet op og rengjort i samtlige skabe, skuffer, og hvad hvad der nu ellers er muligt at gøre rent. Man kan dog ikke rengøre sig ud af problemet med kakerlakker, når man først har fået dem indenfor dørene.Men det er vigtigt for behandlingerne at der ikke sidder fedt og snavs når man foretager sprøjtebehandlinger med gift til kakerlakker. Derefter skulle man så sprøjte alle 6 etager ( køkkener) mod kakerlakker, da alle køkkener hænger sammen via kabler, vandrør og installationsskakte hvor kakerlakker stort set kan komme rundt på hele kollegiet ( en stor rundkørsel).

    Hvis der ligger værelser op til jeres køkkener vil vi også anbefale at disse værelser bliver sprøjtet mod kakerlakker. Vi vil meget gerne stille en medarbejder til rådighed for inspektion / rådgivning af køkkener samt kollegieværelser hvis jeres inspektør ønsker dette.

    Med venlig hilsen