Det er med stor ærgelse at jeg nu igen har fået møl i stort set alle mine økologiske indkøbte madvarer. Forrige gang jeg havde problemer med møl skiftede jeg simpelthen leverandør, fra en helsekostbutik til at købe mine økologiske varer, som mel, gryn mm. i en større supermarkedeskæde som forhandlerøkologiske produkter i stor stil, da jeg fik at vide at købmanden at produkterne ofte opstod i helsekostbutikkerne da de ikke har den samme omsætning som gør at deres varer derfor ligger længere tid på hylderne. Jeg er ikke meget for at skal have sprøjtet med gift mod møl, eller med gift i det hele taget. Er der en alternativ behandlingsmetode I kan anbefale?

venlig hilsen

Vicki

Reader Interactions

Comments

  1. Hej Vicki,

    Ang. dine møl i dine økologiske varer vil vi anbefale dig altid at nedfryse dine indkøbte varer ved minus 18 grader i 2 døgn. Vi ser oftest også at det er de små helsekostbutikker der rammes af problemet med møl og møllarver i deres produkter. Og Ja, det skyldes nok at omsætningen ikke er så stor som i supermarkederne. ( Varerne ligger simpelthen længere på hylderne i disse helsekostbutikker).

    Men man kan jo selv fryse sine indkøbte varer som man indkøber i helsekostbutikkerne. Dog vil vi anbefale at fryse varer fra supermarkedet også. Vi ser lige så tit at der er problemer med møl i ikke- økologiske varer, som regel i forbindelse med at folk laver storindkøb og har mel, gryn osv. stående i en længere periode før det bliver brugt.
    Vi vil anbefale dig at tømme alle dine køkkenskabe og få sprøjtebehandlet disse da møl flyver rundt og ligger op i mod 200 – 300 æg.

    Det er ikke noget man kan rengøre sig ud af, så det kan også være derfor du har fået et nyt angreb af møl. Du er simpelthen ikke sluppet af med dine møl i første omgang.

    Med venlig hilsen
    Absolut Skadedyrsservice