“Hjælp! Jeg har fået væggelus” fra 2740 Skovlunde

Væggelus
Væggelus

Spørgsmål

Jeg er tilflyttet en nyistandsat lejlighed i et boligselskab i Skovlunde. Det er min første lejlighed så alt hvad jeg har af møbler er nyindkøbt fra Ikea, og jeg regner ikke med at det er derfra jeg har fået disse skadedyr. Jeg har heller ikke været på ferie, som jeg ellers kan forstå kan være derfra man ofte kan få væggelus med sig hjem. Jeg har boet i lejligheden i ca 3 måneder, og bliver spist stort set hver nat på hænder og fødder.

Jeg har været på ejendomskontoret og forelagt dem problemet og medbragt 2 stk eksempler så de ved selvsyn kunne konstatere, at det er væggelus, jeg er plaget af i mit lejemål.

En af viceværterne har været oppe og sprøjte med en flaske ( ukendt gift) mod væggelus, det har så afhjulpet problemet med væggelus i ca. 5 dage, men nu bliver jeg spist igen.

Jeg har nu forlangt at ejendomskontoret skal tage kontakt til en skadedyrsbekæmper, der kan udføre professionel bekæmpelse af væggelus her i Skovlunde. Jeg har fortalt dem, at det er helt nye møbler, jeg har. Og at jeg ikke har været på udenlandsrejser.

Men de foretager sig ikke noget. Hvad skal jeg gøre?

Venligst
M.

Svar

En reaktion

  1. Hej Maria,

    Efter lejeloven har udlejer pligt til at udrydde skadedyr med mindre at udlejer kan påvise at det er dig selv der har slæbt skadedyr med ind i dit lejemål, i dit tilfælde væggelus. ( Udgiften påhviler udlejer og ikke dig, se evt lejeloven ) Du skal ikke affinde dig med at en vicevært eller gårdmand udøver skadedyrsbekæmpelse med mindre at udlejer har de nødvendige forsikringer ved evt skader foråsaget af af forkert anvendelse af produkter til skadedyrsbekæmpelse. Og, nej du har selvfølgelig ikke fået væggelus fra dine nyindkøbte møbler fra Ikea. Væggelus kan kun komme med brugt bohave. Der har højst sandsyneligt været problemer med væggelus i dit lejemål inden din indflytning, da det heller ikke er normalt at viceværten kommer og sprøjter mod disse skadedyr.

    Vi vil meget gerne komme ud og gennemgå dit lejemål med evt vicevært / udlejer og rådgive og vejlede, så vi kan komme disse skadedyr til livs på en proffessional måde.

    Med venlig hilsen
    Absolut skadedyrsservice.