Hvad siger lejeloven om væggelus?

Væggelus
Væggelus

Spørgsmål

Jeg vil høre jer, om I kan hjælpe mig?

Jeg bliver bidt om natten, når jeg sover. Og jeg vågner med røde stik, mest på mine arme men også på benene. Disse bid eller stik klør meget, og jeg får flere og flere.

Det har snart stået på i 3 måneders tid. Jeg har været hos lægen, og jeg har fået noget creme mod udslæt og kløe, men det hjælper slet ikke.

Der kommer stadig flere bid. Kan det være væggelusbid?

Jeg har været nede på mit ejendomskontor, og de siger, at jeg selv må få dette i orden… Kan det virkeligt være rigtigt, når jeg bor til leje?

Jeg har nu kigget her på jeres hjemmeside og kan se, at det er udlejer, der har pligt til at udrydde skadedyr, så hvad gør jeg her?

Svar

En reaktion

  1. Udlejer har ifølge lejeloven pligt til at udrydde skadedyr / væggelus når disse forefindes i lejemålet, se lejeloven. Dog kan udlejer pålægge udgiften til skadedyrsbekæmpelse til den enkelte lejer, såfremt udlejer kan påvise at problemet er selvforskyldt. Men da der jo ikke er nummerplader på væggelus er det jo svært at påvise hvor de kommer fra. De kan jo ligeså godt komme fra naboen. Du er velkommen til at give udlejer vores tlf. nummer, så tager vi gerne en snak med vedkommende omkring væggelus i dit lejemål, samt priser behandlingsform af skadedyr.