Pas på! Græsplænen kan nemt huse et hvepsebo

Hveps
Hveps

Spørgsmål

Hej,

Vi har i forbindelse med havearbejde skulle slå vores græsplæne, hvorpå vi har opdaget et hvepsebo i jorden. Vi kan ikke nærme os boet, hver gang vi bare går rundt i haven myldre de frem for at forsvarer deres bo. Disse hvepse er meget aggressive, er det dem man kalder dræberhvepse? De går til angreb på alt og alle der nærmer sig deres bo. Vi tænkte om man kan prøve at hælde noget benzin ned i hvepseboet hen under aften?, da vi har læst at hvepsene går til ro der. Eller er der andet I kan anbefale os så vi kan komme af med hvepseboet i vores græsplæne?

På forhånd tak,

Helle Mortensen.

Svar

En reaktion

  1. Hej Helle,

    Der er ikke observeret nogen former for dræberhvepse i Danmerk. Men det er rigtigt at der i andre lande findes forekomster af dræberbier. Ikke hvepse. Vi har 7 forskelluge slags hvepse, også kaldet gedehamse. Nogle af disse 7 arter kan være meget aggressive. Specialt når man har dem i jorden, da man jo træder på deres bo, som ligger lige under jordoverfladen.

    I kan da prøve at helde benzin i hullet og sætte en tændstik til, ellers vil jeg anbefale jer at få et professionalt skadedyrsbekæmpelsesfirma til at komme og hjælpe jer med at få udryddet jeres hvepsebo. Dette kan gøres for beløb på typisk imellem DKK 850,- og 1.250,- afhængig af hvor i landet I bor.

    Med venlig hilsen
    Absolut Skadedyrsservice