Hvepsebo i hæk og træ, Nærum

Hveps
Hveps

Spørgsmål

Hej Absolut Skadedyr

Vi er i forbindelse med oprydning og hækklipning i haven blevet “gjort bekendt med” et hvepsebo i vores hæk… Min mand fik omkring 10 hvepsestik, da han var i gang med at klippe vores hæk.

Vi har prøvet at finde hvepseboet i hækken, men hver gang vi nærmer os hækken, begynder de at sværme. Det virker som om det er nogle enormt aggressive hvepse, vi har i hækken. – Ikke som de hvepsebo vi før har haft omkring vores terrasse.

Ved I, om det kan være det, man også kalder dræberhvepse? Kan de have et bo i hækken, eller holder de mon bare til der? Der er et stort æbletræ midt i hækken, og der ligger en hel del nedfaldsfrugt, hvori vi også ser mange hvepse.

Er der noget vi selv kan gøre noget ved? – eller hvad koster det at få jer til at gennemgå hækken og haven for et eller flere hvepsebo?

Venlig hilsen
Ulla og Flemming

Svar

En reaktion

  1. Når der sværmer hvepse ud fra jeres hæk er det typisk i forbindelse med et hvepsebo i hækken. I Danmark har vi 7 forskellige slags gedehamse, som stort set ligner hinanden. De kan dog variere i størrelsen fra 12 mm – 2.5 cm. Nogle af disse er mere aggressive end de andre. Men ligefrem dræberhvepse forekommer ikke her i Danmark. Men det er jo klart at hvis I har stået med en tændt hækklipper tæt på deres bo vil de være på vagt overfor fremmede. Vi vil selvfølgelig anbefale jer at fjerne alt frugt så det ikke samler hvepse. Også nedfalds så folk med bare tæere ikke kommer ti at træde på dette frugt da det er yderst smertefuldt at blive stukket af en hveps under tæerne. Vi vil ikke anbefale jer selv at fjerne et hvepsebo i en hæk, da boet ofte ikke er tilgængeligt pga grene og kviste. I bør tage kontakt til et firma som udfører skadedyrsbekæmpelse, og som er vant til at påtage sig sådanne opgaver med udryddelse af hvepse og hvepsebo. I skal regne med at prisen for bekæmpelse vil være ml 1000 – 1200 kr.

    Med venlig hilsen
    Absolut Skadedyrsservice