Andelsboligforening i København har store problemer med kakerlakker

tysk kakerlak
tysk kakerlak

Spørgsmål

Hej, jeg er næstformand i en andelsboligforening på Vesterbro. Vi har igennem det sidste års tid fået sprøjtebehandlet vores ejendom mod kakerlakker efter alle kunstens regler. Vi har mistanke om at kakerlakkerne kommer fra kælderen hvor vi har vores varmecentral i den ene halvdel, i den anden halvdel har vi desværre udlejet denne del til thaimassage, hvor denne thaimassage også har opstillet 2 jacuzzier. Ved en hel del af behandlingerne mod kakerlakker i ejendommen er skadedyrsbekæmpelsesfirmaet blevet nægtet adgang til denne thaimassageklinik. (døren er ikke blevet åbnet).

Så firmaet fraskriver sig nu ethvert ansvar for at vi stadig har problemer med kakerlakker i vores boliger. Vi har læst på jeres hjemmeside at man evt kan få behandlet med ædegift til kakerlakker. Er det noget I kan anbefale i stedet for sprøjtebehandlinger?
Venligst

L. Møller

Svar

En reaktion

 1. Hej Leif,

  Det kan godt være at I har fået sprøjtet efter alle kunstens regler, dog kan vi ikke forstå at hvis I har haft problemer med kakerlakker i ejendommen i mere end 1 år, at det firma I har benyttet jer af, ikke har fortalt jer om lovgivningen omkring bekæmpelse af skadedyr( kakerlakker).

  For i følge lovgivningen har I mulighed for at tvinge jer adgang til denne thaimassageklinik som gør at I ikke haft haft mulighed for at behandle som I burde. I kan tage kontakt til teknisk forvaltning, så vil de kunne guide jer igennem hvordan I får via rettens vej adgang til dette lejemål. Dog har vi aldrig selv været ude for dette.Normalt er folk jo samarbejdsvillige omkring udryddelse af skadedyr / kakerlakker.

  Mht. ædegift, benytter vi det sjældent da det er meget dyrt at behandle med, men er en glimrende måde at komme kakerlakkerne til livs på, hvis og såfremt at alle beboer er indstillet på at rengøre deres lejemål grundigt før behandling med ædegift til kakerlakker.

  Med venlig hilsen
  Absolut Skadedyrsservice.