Lejligheder i København særligt udsatte for kakerlakker

tysk kakerlak
tysk kakerlak

Spørgsmål

Jeg bor til leje i en boligblok i indre København. Når jeg om aften kommer ud i mit køkken og tænder lys, kravler der brune biller rundt på gulv og hylder.

Jeg går ud fra, at det må være kakerlakker. Særligt ved håndvasken og på køkkenbordene er det ret ulækkert.

Så snart jeg tænder lys, skynder de sig væk. De forsvinder som dug for solen. Jeg bor selv på 3. sal, og har nu talt med mine underboer, som ikke har observeret noget.

Nederst i ejendommen ligger et pizzeria, hvor jeg har kraftig mistanke om at disse kakerlakker stammer fra.

Jeg forstår bare ikke, at mine underboer ikke har nogle problemer i deres lejlighed. Er det noget jeg selv kan gøre i dette tilfælde for at modvirke og bekæmpe disse kakerlakker? Skal jeg vide, hvilken type karkerlak, der er tale om? Jeg kan se, at I beskriver flere arter, herunder tysk kakerlak og brunstribet kakerlak.

Svar

En reaktion

  1. Det kan sagtens tænkes at dine underboer ikke ser problemet med kakerlakker, da disse er nataktive og ikke er fremme om dagen. Kakerlakker kan kommer op via rørgennemførringen i ejendommen. Så det kan godt være at de ikke har observeret problemet med kakerlakker, endnu. Jeg syntes du skal rette henvendelse til din udlejer og fortælle om problemet. Der er stor sandsynlighed for at kakerlakkerne kan komme fra pizzeriaet, så det er en god ide at få tjekket pizzeriaet for kakerlakker også. I øvrigt er det ikke noget problem at komme kakerlakkerne til livs, normalt er det nok at fortage 3 sprøjtebehandlinger med 14. dages mellemrum, dog kan det være nødvendigt at sprøjte pizzeriaet med løbende mellemrum så I ikke får flere kakerlakker i jeres lejlighed.