Møl i kælderrum – København

Tofarvet frømøl
Tofarvet frømøl

Spørgsmål

Vi bor i en lejebolig og til vores store overraskelse har vi fået pelsmøl i hele vores kælder. Dvs. kælderrum tilhørende 48 lejemål i alt. Møllene flyver rundt i hele kælderen, man kan specialt finde mange omkring lamperne i kælderen. Vores ejendomsmester har selv indkøbt insektsprays i dyre domme fortæller han og sprøjter hele kælderen selv. Jeg har nu talt med mange af de øvrige beboere omkring at få foretaget rigtig skadedyrsbekæmpelse da vi ikke mener det kan være rigtigt at vores vicevært selv kan løse dette problem. Vi har talt med vores forsikringsselskab omkring dækning af mølædte tekstiler fra vores kælder, de fortæller os at dette ikke dækkes af vores indbosforsikring, men at vi skal kontakte ejeren af ejendommen, da det er en husforsikring der bør dække dette.

Hvad foretager I jer ved skadedyrs bekæmpelse af møl i vores kælder? Og hvor mange gange skal der sprøjtes ?

Venlig hilsen

Anni Jørgensen

Svar

En reaktion

 1. Hej Anni,

  Før man starter med at lave skadedyrsbekæmpelse mod møl i jeres kælder, skal vi have adgang til samtlige kælderrum. Folk skal selv gennemgå alt hvad der forefindes af poser med tekstiler, så man er sikker på at man får sprøjtet alt hvor der kan forekomme mølangreb i. Så det er ikke bare lige at indkøbe en håndfuld insektsprays og så selv lege skadedyrsbekæmper. Typisk indeholder 1. stk insektspray 250 – 300 ml. Dvs hvis jeres vicevært har indkøbt 10 stk. og bruger dem, vil han have udsprøjtet 2,5 – 3 Liter gift til møl.

  Når vi foretager sprøjtebehandlinger mod møl af denne størrelse, vil vi typisk anvende ca. 12 Liter gift. Dvs 4-5 gange mere end jeres vicevært. Derefter gentages denne behandling af kælderen 3 gange med 14 dages mellemrum.

  Ang forsikring mod skadedyr er vi sikker på at I ikke kan få dækket jeres tab. Hverken fra indbo eller husforsikring. Husforsikring dækker normalt bekæmpelse mod skadedyr i bygninger ( som borebiller og husbukke).

  Men det er jo klart at hvis jeres vicevært selv går og foretager skadedyrsbehandlinger mod møl og han ikke har fået løst problemet kunne der måske godt være en twist her mellem jer, vicevært og ejer. Tal evt. med en advokat om dette. Absolut Skadedyrsservice kan afhjælpe problemer med møl.

  Held og lykke.

  Absolut skadedyrsservice