Oprens efter duer på tørloft

Væggelus
Væggelus

Spørgsmål

Hej, Vi er genne længere tid blevet bidt om natten, så vi har været overbevidst om, at vi har haft fået væggelus. Vi har dog aldrig kunne finde tegn eller spor efter væggelus…

Vi har gennemgået hele vores lejlighed op til flere gange. Nu har vi så fundet synderen på vores tørloft. Der har vi simpelthen et åbentstående vindue hvorfra ca 20 duer har taget ophold gennem flere år, da tørrerummet aldrig er blevet benyttet. Så nu er vi helt sikre på at vi har fuglelopper / duemider.

Vi kan læse os frem til på flere forskellige hjemmesider at det ikke er noget man selv skal ligge sig ud med, da duer er stor smittespreder, med op lige mod 15-20 forskellige vira og bakterier.

Er der nogen smittefare for os der har bolig under dette tørloft?

Hvordan foretages oprens og rengøring efter duer, så det ikke påvirker os beboer i ejendommen?

Hilsen
Bo Henriksen.

Svar

En reaktion

  1. Hej Bo,

    Det vi i Absolut skadedyrsservice foretager os, når vi laver oprens efter duer, i dette tilfælde på et loft, er at vi starter med at foretage en desinfektion af hele loftet. Derefter fjernes alle duereder og eksrementer og man man gennemgår evt alle spær og andre steder hvor duerne har siddet og klattet med deres afførring. Alt dette nedskrabes med en spartel og en stiv kost.

    Hvis isolering forefindes fjernes dette også, så vi kan komme helt ned tl loftsbrædderne. Så alt bliver stort set fjernet fra hele rummet til det kun er de rå bjælker der står tilbage. Så foretager vi en desinfektion / sprøjtebehandling mod skadedyr. I jeres tilfælde vil vi også lave 2-3 sprøjtebehandlinger i jeres lejemål, da I jo allerede har fået fuglelopper / duemider ind i jeres bolig. Vi anbefaler altid at viceværten 2 gange årligt gennemgår ejendommen for åbentstående vinduer osv så man ikke lige pludselig har et dueslag på loftet, som her i jeres tilfælde.

    Med venlig hilsen
    Absolut skadedyrservice.