Problem med duer på altan i 2900 Hellerup

Due - Ringdue
Due - Ringdue

Spørgsmål

Hej Absolut,

Vi har haft fornøjelsen af at følge et duepar som har slået sig ned på vores altan. Det startede med at de lavede en rede af nogle kviste, og lagde to æg, og ud af disse to æg kom der to unger, så det var utrolig spændende for hele vores familie at følge duernes udvikling fra æg til flyvefærdige unger. Men duerne sviner enormt meget og vi har nu læst at de kan medfører et hav af sygdomme. (flyvende rotter)

Hvad kan I anbefale at vi kan bruge til rengøring efter dueophold på vores altan? Samt en evt duesikring af vores altan, da duerne bliver ved med at forsøge at ligge æg på vores altan igen. Vi har læst os frem til at man kan få foretaget en dueindfangning, men er dueindfangning ens betydende med aflivning af duerne eller kan man kører dem langt væk og slippe dem løs?

Det vil vi faktisk gerne betale os fra, så duerne kan leve videre måske ude i skoven?

Venlig hilsen
Jane og Christoffer

Svar

En reaktion

 1. Hej Jane og Christoffer

  Når først duerne har slået sig ned og fået unger på vingerne fra jeres altan, eller bare den ejendom I bor i vil de altid forsøge at komme til at lave en ny rede på den altan de tidligere har benyttet. Da der her er tale om en tyrkisk klippedue, som er den samme due som man bruger som brevdue, dvs at duen altid vil vende tilbage til der hvor den kommer fra. Man kan godt foretage en indfangning, dog bliver man nød til at aflive de indfangne duer. Man kan køre duerne til syditalien og slippe dem løs, men 4 dage senere vil de sidde tilbage på jeres altan igen.

  Ang. rengøring af jeres altan vil vi anbefale jer at få et skadedyrsbekæmpelsesfirma ud for at foretage dette. Da der både kan forefindes salmonella, papegøjesyge og sågar menegitis i forbindelse med dueophold på altaner. Så vil vi bestemt ikke anbefale jer at foretage dueoprens selv.

  Man kan godt sikre jeres altan så duerne ikke kan lande på den, men så er der en nabo som 100 % får glæde af jeres duer. Derfor anbefaler vi altid at få foretaget en dueindfangning.

  Med venlig hilsen

  Absolut skadedyrsservice.