Fraflytning af lejemål, 2720 Vanløse grundet væggelus

Væggelus
Væggelus

Spørgsmål

Hej,

Vi bor i en ejendom i Vanløse, hvor vi har fået foretaget skadedyrsbekæmpelse 6 gange mod væggelus inden for de sidste 4 måneder. Vi har selv kun observeret væggelus ved 1 og 2 behandling, og har ikke haft væggelusbid siden 2 behandling. Dog har vi fået foretaget alle 6 behandlinger. Vi kan forstå på vores varmemester at problemet med væggelus stadig forefindes i opgangen ved siden af os, dog 2 etager over.

Nu står vi så her og har fået ny lejlighed i samme ejendom, som vi er utrolig glade for, men viceværten har fortalt os at hvis vi flytter til den nye lejlighed og bringer væggelus med derover så er det for vores egen regning, og at udgiften til ny skadedyrsbekæmpelse af væggelus vil blive pålagt os. Kan det virkelig være rigtigt? Det er jo ikke vores skyld at der stadig er væggelus i ejendommen. Som sagt er vi ikke blevet bidt eller har set væggelus de sidste 2 måneder. Hvad skal vi gøre ?

Venlige hilsner

Anders og Louise

Svar

En reaktion

 1. Hej Andres og Louise.

  Mit råd til jer omkring jeres problem med væggelus vil helt klart være at få indkøbt en stor kommenfryser ( se evt gennem den blå avis) så kan I nedpakke alt i poser og lave en nedfrysning ved minus 18 grader i 1-2 døgn. Dette vil tage livet af både æg og levende væggelus hvis der måtte forefindes disse i jeres bolig.

  Vi kender ikke reglerne i jeres forening omkring væggelus men mener ikke det være rigtigt at folk bliver stavnsbundet fordi der er observeret væggelus i naboopgangen. Før i tiden var det dog sådan i de fleste store byer i Danmark, at når man fraflyttede/ tilflyttede skulle man fremvise en væggetøjsattest som bevis på at ens lejemål var væggelusfrit. Dette kunne man med stor fordel genindføre i samtlige boligselskaber.

  Når I ikke har fået nogle væggelusbid gennem de sidste 2 måneder og I kun har observeret problemet med væggelus ved 1 og 2 behandling mener vi godt at I kan flytte over i jeres nye bolig, men som skrevet kan vi kun anbefale jer at fryse alle jeres ting ned.

  Læs mere om væggelus.

  Med venlig hilsen
  Absolut skadedyrsservice.