Edderkopper på terrasse 2605 Brøndby

stor husedderkop
stor husedderkop

Spørgsmål

Er edderkopper et skadedyr eller et nyttedyr?” – er spørgsmålet fra 2605 Brøndby. “Vi har et hav af edderkopper på vores tereasse som også kravler ind i vores hus. Er der man kan sprøjte med så disse forsvinder?

Venlig hilsen Laila Jensen.

Svar

En reaktion

  1. Hej Laila,

    Edderkopper betragtes IKKE som skadedyr. Nærmere nyttedyr. Vi råger til, at man IKKE udfører bekæmpelse. Det vi ofte hører, er, at folk bliver overvældet af store grupper af små edderkopper. Det forekommer typisk i sommermånederne, og er et resultat af klækning af æg fra edderkoppernes æg-kokoner. En meget stor del af edderkoppens yngel overlever ikke. Der er simpelthen ikke føde nok, hvis æggene er klækket, eksempelvis i en fals i en vindueskarm. Dit problem med de mange edderkopper vil derfor aftage. Ungerne vil søge andre steder hen, når der ikke er føde nok. Mange vil dø i forsøget.

    Har du mange edderkopper indendøre, kan det skyldes, at dit miljø rent faktisk har gode vilkår for mindre insekter. Dermed vil edderkopper blive i omgivelserne. Du kan fjerne fødemængden og dermed nedbringe antallet af edderkopper. For at hjælpe den naturlige proces, kan du indfange de voksne edderkopper og udsætte dem i naturen.

    Venlig hilsen
    Absolut Skadedyrsservice A/S