Skægkræ

Skægkræ har allerede invaderet mange danske hjem, og på kun få år har skadedyrene bredt sig chokerende hurtigt. De kan være en ren plage at slippe af med, men Absolut Skadedyrsservice står klar til at rykke ind med målrettet indsats og bekæmpelse af skægkræ.

Vi hjælper dig af med Skægkræ.
Alle hverdage: 08:00 - 22:00.

Vores proces

Vi udfører altid skadedyrsbekæmpelse diskret og professionelt.

Hurtig, diskret og effektiv service

Når det drejer sig om skadedyrsbekæmpelse er vi klar til at rykke ud til både private og erhverv hurtigt og effektivt. Derfor har vi servicefolk der håndterer alle henvendelser alle ugens dage fra kl. 08:00 – 22:00.

Du er altid velkommen til at kontakte ud uforpligtende, så vi sammen kan vurdere problemet.

Alle hverdage: 08:00 - 22:00.

Kontakt os

Vores specialister er klar til at hjælpe dig, hvis du observerer skægkræ. Skriv eller ring til os, og vi vil hjælpe dig med professionel skadedyrsbekæmpelse.

Det sker der

Ved bekæmpelse af skægkræ vil du få besøg af en af vores skadedyrseksperter. Afhængig af omfanget bruger vi langtidsvirkende insektmidler, der ikke er farlige for mennesker i de mængder vi bruger. Derudover er vores insektgift naturligvis godkendt af Miljøministeriet.

Pris

Behandling af skægkræ koster kr. 1500,- + moms (kr. 1.875,-) pr. besøg. Effektiv behandling kræver altid minimum 4 behandlinger.

Bekæmpelse af skægkræ i Danmark

I Norge har man i flere år været plaget af skægkræ. Da de nu forefindes her i landet, har vi i Absolut Skadedyrsservice A/S startet en målrettet indsats til bekæmpelse af skægkræ.

På få år har problemet bredt sig chokerende hurtigt, og de fleste nordmænd kender i dag det lille skadedyr, der efterhånden er en ren plage.

Skægkræet er nu kommet til Danmark. Som i Norge har det spredt sig alarmerende hurtigt og er allerede blevet en plage.

5 hurtige om skægkræ

Skægkræ hører under arten sølvkræ og er et vingeløst insekt. De blev registreret i Danmark for første gang i 2016, og er en plage i størstedelen af Europa.

Skægkræ har en længde på omkring 12 mm, men kan blive helt op til 18 mm. De har tre haletråde og små tætsiddende hår på hovedet. Farven er mørk og de har tre rækker børsteknipper på hver side af bagkroppen.

Skægkræ er registreret i Danmark første gang i 2016 og menes, at være indvandret fra Norge.

Skægkræ spiser alle typer fødevarer, men også organisk materiale, så længe det er tørt og indeholder stivelse, herunder papir, tapet og bøger. Desuden også bomuld og silke.

Den mest effektive metode er samtidig et husråd om at nedbringe luftfugtigheden væsentligt i rummene. Dernæst er det nødvendigt med hyppig og grundig rengøring over en længere periode. Kombiner med professionel bekæmpelse, hvor der udlægges gel som insektmiddel, der indeholder gift.

Hurtig respons når du har brug for hjælp

I Absolut Skadedyrsservice er vi klar over, hvad kunderne – både private og erhverv – behøver hurtigt i processen, når det drejer sig om skadedyrsbekæmpelse. Derfor har vi også kvik responstid på vores indsatser.

Ved pludseligt opståede problemer med skadedyr yder vi hurtig skadedyrsbekæmpelse. Dette aftales individuelt og tilfalder fortrinsvis fødevarevirksomheder.

Info om skægkræ

Skægkræ (Ctenolepisma longicaudata) er et skadedyr, der efterhånden findes rigtig mange steder, både i boliger og hos virksomheder. Skægkræ er kendte for deres evne til at overleve i forskellige miljøer, de kan leve i mange år og forårsage skade på materialer som papir og tekstil. Her på siden giver vi dig en dybdegående forståelse af skægkræ, deres adfærd, og hvordan vi hos Absolut Skadedyrsservice kan hjælpe dig med problemet med professionel skægkræ bekæmpelse.

Skægkræ er lette at genkende på deres skinnende sølvfarvede, skællede kroppe og tre lange haletråde. De er typisk omkring 20 mm lange og kan leve op til 7 år. De trives i mørke, fugtige områder og er mest aktive om natten, hvilket gør dem svære at bemærke og bekæmpe. Netop fordi de trives i mørke, kan du også opleve, at de er aktive i mørke rum, men at de skynder sig væk eller gemmer sig, så snart du tænder lyset.

Leveområder og adfærd hos skægkræ

Disse skadedyr er fremragende til at klatre og kan trænge ind i hjemmet via meget små åbninger, såsom sprækker og ventilationskanaler. Skægkræ lever langt de fleste steder i hjemmet og er derfor fundet i både badeværelser, kældre og køkkener, men man kan også finde skægkræ i sengen, soveværelset, stuen, vasketøjskurven, i skuffer og mange, mange andre steder.

De er omnivorer, der hovedsageligt ernærer sig af kulhydrater såsom sukker og stivelse, hvilket inkluderer papir, tapet og tekstiler.

Sølvkræ

Forskellen mellem skægkræ og sølvfisk

Selvom skægkræ og sølvfisk ofte forveksles på grund af deres visuelle ligheder, er der vigtige forskelle, som hjælper med at skelne mellem de to arter. Begge tilhører ordenen Zygentoma og har skinnende, skællede kroppe, der reflekterer lys, hvilket giver dem et sølvagtigt udseende, men deres levevis og fysiske karakteristika varierer markant.

Sølvfisk (Lepisma saccharina) er generelt kortere end skægkræ, og har en kropslængde på omkring 7-15 mm. Sølvfisk er kendt for deres flade kroppe og har ikke de lange haletråde, som er karakteristiske for skægkræ. De trives i varme, fugtige miljøer og er ofte fundet i badeværelser eller køkkener, hvor de kan leve uforstyrret.

Skægkræ kan derimod blive op til 18 mm lange og har tre lange, tynde haletråde, der strækker sig bagud fra deres krop. Skægkræ har en bredere tolerance over for klimatiske forhold og kan finde på at flytte ind i flere forskellige rum i en bygning, lige fra tørre loftsrum til fugtige kældre.

 

Forvekslingen mellem skægkræ vs. sølvfisk skyldes hovedsageligt deres lignende præferencer for stivelsesholdige fødekilder og deres evne til hurtigt at bevæge sig, hvilket gør det svært at få et klart blik på dem. Imidlertid kræver hver art specifikke bekæmpelsesstrategier, hvorfor korrekt identifikation er afgørende for en effektiv kontrol. Absolut Skadedyrsservice har ekspertise i identifikation og bekæmpelse af både skægkræ og sølvfisk, hvilket sikrer en målrettet og effektiv intervention.

Gode råd mod skægkræ

Har du først fået skrægkræ i hjemmet, bør du lade en professionel skadedyrsbekæmper om udryddelse. Du kan dog tage nogle forholdsregler, så du undgår, at de kommer ind i hjemmet til at starte med.

Bekæmpelse af skægkræ

Det er vigtigt, at du reagerer, så snart du opdager, at du har fået skægkræ. En hurtig reaktion sikrer nemlig en hurtigere opstart af bekæmpelsen, hvilket gør det nemmere at slippe af med skadedyret.

For den mest effektive bekæmpelse af skægkræ, er det vigtigt, at lokalisere deres opholdssteder. Dette kan du selv gøre med lokkemiddel og insektfælder, der placeres rundt i boligen.

Der kan samtidig sættes ind med sprøjtebehandling langs revner og sprækker i hele boligen, da skægkræ ofte gemmer sig her.
Lad altid en professionel skadedyrsbekæmper stå for sprøjtebehandlingen, så det sikres, at denne udføres korrekt.

Forebyggelse mod skægkræ og risikominimering

For at reducere risikoen for skægkræ-infestationer, er det vigtigt at fjerne deres potentielle levesteder og madkilder:

  • Tætning af revner: Forsegl alle sprækker og åbninger for at forhindre skægkræ i at trænge ind. Eksempelvis under gulvpanelerne, hvor skægkræ ofte holder til.
  • Kontrol af fugt: Brug affugtere og ventiler for at reducere fugtigheden i udsatte områder.
  • Sikker opbevaring: Opbevar mad og andre tiltrækkende materialer i tætsluttende beholdere og ryd op i eventuelle spildområder, såsom skuffer og ved paneler.

Problemer forårsaget af skægkræ

Skægkræ kan forårsage væsentlig skade på papirprodukter og tekstiler, hvilket gør dem til en trussel mod både arkiver, biblioteker og hjem. De kan æde gennem vigtige dokumenter, bøger og tøj, men også tapet, hvilket resulterer i både økonomiske tab og gener.

Sådan kan du se, om du har skægkræ

Tegn på infestation inkluderer synlige skader på papir og stof, samt observation af selve skægkræene. Skægkræ efterlader også små sorte ekskrementer, hvilket kan hjælpe med at identificere deres tilstedeværelse.

Hvis du har skægkræ i hjemmet, vil du oftest lægge mærke til dem, når de først er flyttet ind og de har formeret sig. De kan være svære at fange, da de er lynhurtige.

Professionel skægkræ bekæmpelse

De er svære at slippe af med. Skægkræ er modstandsdygtige overfor mange traditionelle bekæmpelsesmetoder, og en infestation kræver professionel hjælp. Det hjælper desværre ikke kun at fjerne enkelte skægkræ i ny og næ, da deres æg udklækkes løbende og der derved kommer flere og flere.

Absolut Skadedyrsservice tilbyder effektive løsninger til bekæmpelse af skægkræ, herunder:

  • Inspektion: En grundig gennemgang af dit hjem eller din virksomhed for at identificere omfanget af infestationen.
  • Målrettet behandling: Anvendelse af bekæmpelsesmidler, der er sikre for hjem og virksomheder, men effektive mod skægkræ. Vores produkter er godkendt af Miljøstyrelsen, og er desuden lugtfri.
  • Forebyggelse og efterfølgende overvågning: Regelmæssige efterfølgende besøg for at sikre, at infestationen er under kontrol og for at forebygge fremtidige ubudne besøg.

Med Absolut Skadedyrsservice får du en partner, der ikke kun adresserer nuværende skægkræ problemer, men også hjælper med at forhindre fremtidige infestationer. Vores ekspertise og tilgang sikrer, at dit miljø bliver fri for skægkræ, så du kan føle dig tilpas i dit hjem eller på din arbejdsplads.

Vi hjælper dig af med skægkræ.
Alle hverdage: 08:00 - 22:00.

Kontakt Absolut Skadedyrsservice


Absolut Skadedyrsservice har professionel ekspertise og erfaring i bekæmpelse af alle skadedyr.

Vores produkter er godkendt af Miljøstyrelsen og lugtfri, så du kan opholde dig i din bolig igen blot 10 minutter efter behandling.

Alle hverdage: 08:00 - 22:00.

Fakta om skægkræ

Kilde