Borebiller

Borebillefamilien har mange varianter og deres larve, kan være vanskelige at skelne fra hinanden. De er alle blege og krumme og har helt små ben. De voksne borebiller er brunlige, kropsformen er aflang og næsten cylindrisk og forbrystet er ofte hvælvet så det næsten skjuler hovedet.

Alle hverdage: 08:00 - 22:00.

Vores proces

Vi udfører altid skadedyrsbekæmpelse diskret og professionelt.

Vores specialister er klar til at hjælpe dig, hvis du observerer borebiller. Skriv eller ring til os, og vi vil hjælpe dig med professionel skadedyrsbekæmpelse.

Det er vigtigt at området omkring alt det angrebne træ ryddes, det vil sige skidt, støv og isolering der kan dække det angrebet området skal fjernes/rengøres

Der skal være adgang via lem eller dør så teknikeren nemt og sikkert kan komme ind og behandle det angrebne område.

Vi behandler de angrebne områder af 2 omgange mod kernetræet med ca. 24 timers mellemrum.

Ved angreb i tagkonstruktioner skal hele konstruktionen behandles, da man ikke umiddelbart kan se eller måle, hvor meget borebillerne har spredt sig, plet behandlingen vil typisk give borebillerne mulighed for at overleve og nye angreb vil kunne finde sted de steder der ikke behandles.

Behandling af borebiller udregnes efter m2 – fra flademål. Eks. Loftsrum 100 m2 – koster i alt kr. 18.000,- + moms (kr. 22.500,-) Effektiv behandling sker via 2 behandlinger.

Hurtig, diskret og effektiv service

Når det drejer sig om skadedyrsbekæmpelse er vi klar til at rykke ud til både private og erhverv hurtigt og effektivt. Derfor har vi servicefolk der håndterer alle henvendelser alle ugens dage fra kl. 08:00 – 22:00.

Du er altid velkommen til at kontakte os uforpligtende, så vi sammen kan vurdere problemet og få det løst bedst muligt.

Kort om borebiller

De voksne borebiller kommer primært frem om sommeren, når de gnaver sig igennem deres runde huller. Det er på den måde man kan se at træet drysser. Den mest udbredte borebille kaldes også for træorm eller møbelorm. De voksne borebiller lever kun 2 uger, men kan flyve, og man tror ofte, at det er små fluer. Efter udklækningen parrer billerne sig, og så kan hunnen lægge sine op til 50 æg.

5 hurtige spørgsmål om borebiller

Den almindelige borebille er fra 2,5 mm til 4,5 mm i længde. Borebillens larver bliver op til omkring 5 mm.

Frost dræber en del skadedyr, herunder også borebillen og dens larver. Er der tale om møbler, da kan der behandles med midler fra det lokale byggemarked eller stille møblerne ud i frost. Er der tale om bygningskonstruktioner, skal der fagfolk til for at komme problemet til livs.

Petroleum er ekstremt brandfarligt, specielt efter det er påført på træet. Fordampningsprocessen gør, at det bliver let antændeligt. Vi fraråder brugen alene af denne grund.

En normal forsikring dækker ikke angreb fra borebiller.

Du kan være inficeret med borebiller. Det er borebillens larver, der gnaver og spiser træmelet. Efterfølgende forpupper de sig og bliver til fuldvoksne borebiller, der kan parre sig.

Hurtig respons når du har brug for hjælp

I Absolut Skadedyrsservice er vi klar over, hvad kunderne – både private og erhverv – behøver hurtigt i processen, når det drejer sig om skadedyrsbekæmpelse. Derfor har vi også kvik responstid på vores indsatser.

Ved pludseligt opståede problemer med skadedyr yder vi hurtig skadedyrsbekæmpelse. Dette aftales individuelt og tilfalder fortrinsvis fødevarevirksomheder.

Æggene fra borebiller lægges ofte i revner, gulvplanker eller i spærrerne, men aldrig på glatte overflader. De lægges ofte i deres gamle flyvehuller og så går der ca. 4 uger før æggene klækkes, hvorefter de små larver gnaver sig ind i træet.

Gulvbrædder hårdt angrebet af borebiller
Gulvbrædder hårdt angrebet af borebiller
Bjælke fra tagkonstruktion
Bjælke fra tagkonstruktion

Kontakt Absolut Skadedyrsservice


Absolut Skadedyrsservice har professionel ekspertise og erfaring i bekæmpelse af alle skadedyr.

Vores produkter er godkendt af Miljøstyrelsen og lugtfri, så du kan opholde dig i din bolig igen blot 10 minutter efter behandling.

Alle hverdage: 08:00 - 22:00.

Fakta om borebiller

Kilde