Klanner

Betegnelsen klanner stammer fra et gammelt oldnordisk ord, som betyder skade eller fortræd, hvilket passer meget godt på klanneres levevis, som ofte bringer dem i konflikt med mennesker.

Vi hjælper dig af med Klannere.
Alle hverdage: 08:00 - 22:00.

Klanner

Klannere (Dermestidae) tilhører billefamilien og lever for det meste af tørre plante- eller dyrerester. Nogle klannerarter lever af brusk og tørre kødrester, andre af hår og fjer. Man kunne kalde klannerne for naturens skraldemænd, for det er dem der tager sig af at fjerne affaldet, når for eksempel et dyr dør. Det kunne være en død mus eller rotte under gulvet eller en død fugl på loftet.

Vores proces

Vi udfører altid skadedyrsbekæmpelse diskret og professionelt.

Vores specialister er klar til at hjælpe dig, hvis du observerer Klannere. Skriv eller ring til os, og vi vil hjælpe dig med professionel skadedyrsbekæmpelse.

Der skal behandles langs gulvpanelerne, derfor skal du, så vidt det er muligt, sørge for, at gulvpanelerne er frit tilgængelige. Hvis det er muligt, skal møbler, der står op ad væggene flyttes ca. 50 cm ud herfra.

Du skal støvsuge grundigt i hele boligen specielt langs gulvpanelerne umiddelbart inden hver behandling. På dagene imellem behandlingerne skal man undgå at støvsuge helt ud til gulvpanelerne.

Du skal tømme dine køkkenskabe – og skuffer helt for både madvarer og køkkengrej inden vi kommer. (Tingene kan fx placeres på køkkenbordet eller spisebordet og kan sættes retur i skabene efter behandlingen)

Inficerede madvarer kasseres eller fryses ved -18 grader i minimum 72 timer.

Alle rørgennemføringer, teknikskabe o.lign. skal være tilgængelige.

Behandling af klannere koster kr. 1500,- + moms (kr. 1.875,-) pr. besøg. Effektiv behandling kræver altid minimum 3 behandlinger.

Hurtig, diskret og effektiv service

Når det drejer sig om skadedyrsbekæmpelse er vi klar til at rykke ud til både private og erhverv hurtigt og effektivt. Derfor har vi servicefolk der håndterer alle henvendelser alle ugens dage fra kl. 08:00 – 22:00.

Du er altid velkommen til at kontakte os uforpligtende, så vi sammen kan vurdere problemet og få det løst bedst muligt.

5 hurtige spørgsmål om klannere

Grundig rengøring og efterfølgende sprøjtebehandling er nødvendigt for at komme klannerlarver og voksne individer til livs.

Ofte, når man møder flere biller indendøre, skal man undersøge, om man har fået klannere i huset. De ligner biller, men den korrekte fællesbetegnelse er klannere.

Mange omtaler klannere som biller. Klanner er en fællesbetegnelse for familien coleoptera, som dækker over hundredevis af biller. Vores hjemlige er typisk husklanner, pelsklanner, flæskeklanner, tæppebiller og khaprabiller.

Klannere lever i naturen af fjerrester og andet affald fra fuglereder. I huset lever klannere af gamle madrester. Ofte er massiv forekomster i forbindelse med døde dyr som mu eller rotte under gulv eller på loft.

Klannere lever fortrinsvis i fuglereder, men kan sagtens finde indendøre. De er dygtige flyvere.

Hurtig respons når du har brug for hjælp

I Absolut Skadedyrsservice er vi klar over, hvad kunderne – både private og erhverv – behøver hurtigt i processen, når det drejer sig om skadedyrsbekæmpelse. Derfor har vi også kvik responstid på vores indsatser.

Ved pludseligt opståede problemer med skadedyr yder vi hurtig skadedyrsbekæmpelse. Dette aftales individuelt og tilfalder fortrinsvis fødevarevirksomheder.

Om Klannere

I Danmark støder man navnlig på tre klannerarter, nemlig flæskeklanneren (Dermestes lardarius), husklanneren, (Dermestes haemorrhoidalis) og pelsklanneren (Attagenus pellio).

Klannere kan optræde i store mængder i boligen. De flyver godt, og kan komme udefra, enten fra nærliggende fuglereder eller ådsler. I boligen kan vi træffe dem overalt. Som nævnt lever de af dødt organisk materiale, som f.eks. fordærvede fødevarer, fjer, hår eller visse typer tekstiler og papir. Larverne er skyld i de største skader. Ved større angreb bør man inspicere loftet for fuglereder eller døde dyr.


De voksne biller er 7-9 mm lange, brunsorte og let genkendelige ved et lysebrunt tværbånd med seks mørke prikker hen over den forreste halvdel af ryggen.

Larverne bliver op mod 15 mm lange, de er brune, dog lysere på undersiden, tydeligt leddelte med lange børster strittende fra alle led. Hvis man har fået flæskeklannere, kommer de næsten altid fra en duerede på loftet eller en død mus under gulvet.

Læs mere om Flæskeklanner her.

Flæskeklanner
Flæskeklanner på latin: Dermestes lardarius
Flæskeklanner
Flæskeklanner på latin: Dermestes lardarius

En klanner i haven eller i typehuse er efterhånden ikke noget særsyn længere. Førhen var en klanner ikke så hyppigt et møde i de danske parcelhuse. I dag kan man finde en klanner næsten under enhver spand, pose eller i enhver revne omkring huset. En klanner er ganske fredelig. Årsagen til at en klanner betragtes som et skadedyr, må vel siges at være fordi, at en klanner søger efter madrester. Og der er ikke bare een klanner, når man først kigger efter. De lever enkeltvis, men når der først er n klanner, så er der også en klanner til lige i nærheden. En klanner ses af mange som en bille. Og det med rette. En klanner har 3 par ben og vinger.

Hastigheden som en klanner kan komme omkring med er ganske betragtelig. Insekter som en klanner benytter de 6 ben til at komme hurtigt frem. Man ser typisk at stæreflokke slå sig ned, og derefter kan man iagttage, hvorledes de fylder næbbet gang på gang med klannere. Man betragter en klanner som et skadedyr, fordi det lever så tæt på os i beboelsen.

Det kan forekomme, at en klanner flyver ind ad et åbentstående vindue. Når en klanner lander, så vil den hurtigt begynde at lede efter føde. Om en klanner rent faktisk kan orientere sig efter fødekilder i luften, skal være usagt, men en klanner vil i hvert fald søge efter føde, umiddelbart efter at den er landet. Det er svært at betragte en klanner som skadedyr, for skadedyret klanner begynder først sit virke, når det finder eksempelvis u-indpakket mad.

Klannere kan gnave sig igennem lettere emballager. Derfor kan man sikre sig mod en klanner ved ganske enkelt at holde rent. Dermed er der intet spiseligt at finde for en klanner.

Pelsklanner
Pelsklanner

Få hjælp til bekæmpelse

Vi anvender godkendte insektmidler. Du kan ringe til os hele dagen om bekæmpelse af klanner. Vi har tilbudt professionel klannerbekæmpelse siden 1985. 

Absolut-Skadedyr har nu 15 beskæftigede, der tager sig af bekæmpelse af både de voksne insekter og selvfølgelig også larverne.

Vi glæder os til at modtage dit opkald. “Du kan roligt stille posen med hundemad ud i skuret igen” – efter at vi har renset området for klannere.

Kontakt Absolut Skadedyrsservice

Har du problemer med klanner, så ring og hør om klanner-forebyggelse og om, hvordan du kommer af med klannere. Hvis du synes, at de er en reel plage og ønsker dem fjernet, da kontakt os for tilbud – én klanner kommer aldrig alene.

Alle hverdage: 08:00 - 22:00.

Fakta om klannere

Kilde