Væggelus

Få skadedyr er så irriterende og svære at få has på som væggelus – her kan du læse mere om både væggelus og væggelus bekæmpelse. Kontakt os omgående hvis du har brug for hjælp til fjernelse.

Vi hjælper dig af med væggelus.
Alle hverdage: 08:00 - 22:00.

Væggelus - Cimex lectularius

Væggelusen kom til Danmark i 1600-tallet. Her havde danskerne fået boliger, som kunne tilbyde et klima, der var tilstrækkelig varmt og tørt til, at væggelusen kunne trives i det.

Den menes at stamme fra Asien og har været mere eller mindre udryddet her i landet, men på grund af den øgede samfærdsel og rejseaktivitet er denne irriterende tæge igen blevet et ret almindeligt forekommende skadedyr her i landet.

Væggelus kan for eksempel bringes med hjem fra overnatninger på hoteller, vandrehjem eller fra rejser i udlandet. På samme måde kan man risikere at bringe væggelus ind i sit hjem, hvis man køber genbrugsmøbler eller andre genstande, der kan have været opbevaret i et hjem med væggelus.

Vores proces

Vi udfører altid skadedyrsbekæmpelse diskret og professionelt.

Vores specialister er klar til at hjælpe dig, hvis du observerer væggelus. Skriv eller ring til os, og vi vil hjælpe dig med professionel skadedyrsbekæmpelse.

Behandling mod væggelus sker af 3 omgange med ca. 2 ugers interval. Til behandlingen anvendes der på undersiden af senge og sofaer en tørspray. Langs med gulvpaneler og andre revner og sprækker sprøjtebehandles der.

Behandlingen er ikke farlig for mennesker og husdyr. Mennesker og husdyr må dog ikke opholde sig i boligen under behandlingen og skal være ude af boligen i 20 minutter efter endt behandling.

Behandling af væggelus koster kr. 1590,- + moms (kr. 1.987,-) pr. besøg. Effektiv behandling kræver altid minimum 3 behandlinger.

Hurtig, diskret og effektiv service

Når det drejer sig om skadedyrsbekæmpelse er vi klar til at rykke ud til både private og erhverv hurtigt og effektivt. Derfor har vi servicefolk der håndterer alle henvendelser alle ugens dage fra kl. 08:00 – 22:00.

Du er altid velkommen til at kontakte os uforpligtende, så vi sammen kan vurdere problemet og få det løst bedst muligt.

Få en væggelus-attest

Som noget nyt laver vi væggelus-attester. Dvs. at du hos os kan få udstedt en attest, som fortæller at dit hjem er fri for væggelus. Denne attest kan bruges ved til- og fraflytninger, så der er skriftligt bevis for, at boligen er væggelusfrit område.

Vi hjælper dig af med væggelus.
Alle hverdage: 08:00 - 22:00.

5 hurtige spørgsmål om væggelus

Stedet er typisk en hævet, rød plamage på omkring 5 mm i diameter, og lad os samtidig slå fast at det er et stik og ikke et bid.

Æg fra væggelus er ca. 1 mm store. Formen er elliptisk og farven er hvidlig.

En klar indikator er de knappenålhoved store, sorte ekskrementer. De er tydeligst at finde under din seng på sengerammen og på din madras. Denne afføring sidder i tætte plamager, og enkeltvis er de cirkelformede.

Symptomerne kan ofte forveksles med dem man kan opleve ved lus eller lopper. Dog vil stik om natten ofte koncentrere sig om hals, håndled, skridt og ankler. Sprøjtning med eksempelvis loppemidler vil ikke være et tilstrækkeligt modstandsmiddel.

Almindeligvis sker en inficering med væggelus ved, at man bringer dem med hjem fra rejser. Det kan også være f.eks. gæster, der overnatter. Eller måske kravler væggelusene via rørføringer og kabelkanaler imellem lejligheder, oftest i ældre ejendomme.

Hurtig respons når du har brug for hjælp

I Absolut Skadedyrsservice er vi klar over, hvad kunderne – både private og erhverv – behøver hurtigt i processen, når det drejer sig om skadedyrsbekæmpelse. Derfor har vi også kvik responstid på vores indsatser.

Ved pludseligt opståede problemer med skadedyr yder vi hurtig skadedyrsbekæmpelse. Dette aftales individuelt og tilfalder fortrinsvis fødevarevirksomheder.

Biologi og skade

Væggelusen (Cimex lectularius) er en vingeløs tæge, der har en sugesnabel, hvormed den kan suge blod. Den kan blive op til 6 mm lang, og har en krop, der er tynd som papir, medmindre den er fyldt med blod.

Den almindelige væggelus er rødbrun i farve og foretrækker menneskeblod, men kan dog også suge blod fra bl.a. fugle, rotter, mus og kaniner, hvis der ikke er mennesker tilstede. Den opsøger først bloddonoren, når den er sulten, og den er dermed en blodsuger, som efterlader et kløende stik.

Nogle væggelusarter lever af plantesaft, mens andre suger blod fra fugle og andre dyr. De lever omkring vores sovepladser og kommer kun frem om natten. Væggelusen er lyssky og om dagen gemmer de sig i revner og sprækker bl.a. under sengen og langs gulvpaneler. Her fordøjer de deres føde, parrer sig og lægger æg. Når mørket falder på, går de på jagt efter deres bytte, som de finder frem til ved at gå efter varmen.

Hunnen lægger ca. 200 æg i sin levetid fordelt på 4-5 styk om dagen. Æggene lægges på skjulesteder, hvor underlaget er tilpas klistret, så æggene klæber sig fast. Hvis temperaturen falder til under 10 C, lægges der ingen æg. Æglægningens succes afhænger derfor meget af temperatur og andre ydre forhold.

Et væggelusæg måler ca. 1 mm, og det udvikler sig via fem nymfestadier. Nymferne ligner små kopier af de voksne. For at videreudvikle sig skal tægen have blod i hvert eneste stadium, og det kan tage mellem to måneder og et år at udvikle sig fra æg til fuldt udvokset individ.

Vi hjælper dig af med væggelus.
Alle hverdage: 08:00 - 22:00.

Sådan ved du, om du har væggelus

Det kan være vanskeligt at spotte et nyt angreb af væggelus, da lusene gemmer sig langt inde i revner og sprækker, f.eks. under din seng. Har man derimod haft væggelus i en lidt længere periode, er der mulighed for, at man kan finde små sorte prikker på eksempelvis træværket under sengen.

De lever især i nærheden af sengen og steder vi opholder os meget, så har du mistanke om et angreb, er det vigtigt at undersøge bl.a. madras og seng grundigt.

Du skal også kontrollere bagsiden af skabe og billeder og andre gemmesteder såsom bag løst tapet, i sprækker samt ved lister og paneler.

Du vil ikke være i tvivl, da væggelus afsætter tydelige sorte og blodholdige ekskrementer. Finder du nogle små sorte prikker, kan du prøve at fugte en fingerspids med lidt spyt, og trække den hen over prikken. Bliver prikken til en sort streg, er der ingen tvivl om, at du har væggelus.

Bekymrer sig ikke om menneskets sociale status

Væggelusen var tidligere regnet for at være et skadedyr, der kun plagede de fattige og de socialt lavest placerede i samfundet, eller blandt folk med dårlig hygiejne, men det er ikke korrekt. De er faktisk komplet ligeglad med, hvor rent der er, og problemet kan derfor ikke vaskes væk.
Vi hjælper dig af med væggelus.
Alle hverdage: 08:00 - 22:00.

I Danmark kender vi til to forskellige arter der suger menneskeblod: Almindelig væggelus (Cimex lectularius) og Tropisk væggelus (Cimex hemioterus).

Væggelusene gemmer sig i sprækker i gulve, vægge og lofter, men de kan også sidde i møbler og skabe. Hvis du konstaterer smitte, er det vigtigt at igangsætte bekæmpelse hurtigt.

Væggelus vandrer rundt i etageejendomme, som er dårligt isoleret og afgrænset imellem etagerne, og de overføres typisk via vores ting som tøj, møbler, tasker eller andre personlige genstande, der har været udsat.

Dermed kan du nemt slæbe den med hjem, hvis du har besøgt nogen, hvis hus er inficeret.

Du skal også oplyse dine gæster, hvis du har disse skadedyr i huset, netop fordi de er meget svære at komme af med.

Væggelus

Kontakt os gerne for gratis rådgivning eller tilbud på bekæmpelse.

Alle hverdage: 08:00 - 22:00.

Bekæmpelse af væggelus

Få hjælp til at komme af med ubudne gæster

Væggelus om vinteren

Væggelus kan nemt overvintre og, når det så bliver forår, viderebringe smitte.

Det skorter ikke på skrækhistorier om væggelus, når man snakker med danskere hjemvendt fra ferie, hvor hele familien er blevet smittet. Pas især på i efteråret, da det byder på meget indendørsaktivitet. Mange vælger at rejse fra Danmark til udlandet, hvor man kan blive smittet med væggelus. Du kan undgå at slæbe dem med hjem til Danmark, ved blot at følge nogle få, men simple, råd.

Kontakt Absolut Skadedyrsservice

Absolut Skadedyr er autoriseret til væggelus bekæmpelse + bekæmpelse af alle andre typer skadedyr.

Vi finder altid en løsning med miljøvenlige og skånsomme bekæmpelsesmidler, og vi har et professionelt udbud af midler mod væggelus.

Absolut Skadedyrsservice har udført service vedrørende væggelus siden 1985, og holdet består i dag af 15 personer, der bekæmper væggelus og øvrige skadedyr i København og omegn. Husk! Vi er landsdækkende og altid klar til at rykke ud.

Alle hverdage: 08:00 - 22:00.

Fakta om væggelus

Kilde