Store hvepse
Hveps

Døjer du med irriterende hvepse og et eller flere hvepsebo på din ejendom? Så er du kommet til den rette side.

Hos Absolut Skadedyrsservice A/S er vi autoriserede fagfolk, som siden 1985 har stået klar til at fjerne dit hvepsebo på en sikker og professionel måde.

Vi tilbyder effektive og hurtige indgreb og udfører bekæmpelse i Herlev, København og områder for både private og erhverv – og vi kan helt sikkert også hjælpe dig med dit hvepseproblem.

Læs mere om bekæmpelse af hvepse og fjernelse af hvepsebo, og hvordan vi kan hjælpe dig med netop dette, på siden her.

5 hurtige spørgsmål om hvepse

Hvordan fjerner man et hvepsebo?

Hvepse er ikke aktive i de sene aften- og nattetimer. Når alle hvepse er gået i ly i boet om aftenen, kan boet fjernes.

Hvad lever hvepse af?

Hvepse spiser hurtige kulhydrater via nedfaldsfrugt eller andre søde sager, de kan finde. Desuden spiser de andre insekter, osm de jager. Også ådsler kan de gnave protein ud af.

Hvor længe lever hvepse?

Det er kun dronningen hos hvepse, der overlever vinteren. Det forudsætter, at den finder et frostfrit sted at overvintre.

Gør hvepse gavn?

Hvepse, specielt Stor Gedehams spiser kållarver, larver fra gåsebille deslige.

Er Asiatisk Hveps set i Danmark?

Der er ikke registreret forekomster af Asiatisk Kæmpehveps, endnu. Det nordligste er indtil videre en opdagelse i Hamborg, ca. 140 km fra den danske grænse.

Hvad er en hveps?

En hveps, også kendt under det mere konkrete navn gedehams, er et flyvende insekt, som de fleste på det ene eller andet tidspunkt er stødt på i de danske sommermåneder. I Danmark har vi nemlig syv forskellige arter af gedehamse, som alle ligner hinanden med deres karakteristiske kropsform og sort/gule striber. Et hvepsesamfund består af en dronning, hanner og arbejdere (hunner med uudviklede kønsorganer).

I Danmark lever en hveps i omkring et år, hvert efterår dør de nemlig. Det er kun de befrugtede dronninger fra hvert bo, som lever videre og overvintrer. Hvert forår starter de på ny. De bygger deres nye bo, lægger deres æg og passer deres yngel, og således starter der nye hvepsebo hvert år. En hvepsedronning kan dog også vælge at besætte et gammelt hvepsebo, hvorfor det er utrolig vigtigt at fjerne eventuelle hvepsebo i og omkring hjemmet. Det kommer vi mere ind på længere nede på siden.

Hvad er et hvepsebo, og hvor ser man dem typisk?

Alle hvepse bygger bo, som de lever i. Det kaldes et hvepsebo. Et hvepsebo vil som regel være kugleformet og være bygget af et papir-agtigt materiale. Det er, fordi det er bygget af træfibre, som hvepsen har gnavet sig til, og som efterfølgende er blandet med deres spyt. Et hvepsebos placering afhænger som regel af arten. Hvor nogle foretrækker huller i jorden, foretrækker andre at bygge bo i buske, træer, under tage eller på lofter. Størrelsen af hvepseboet vil også variere meget, og derfor kan et hvepsebo indeholde alt fra et par hundrede til flere tusinde hvepse i ét bo.

Hvorfor er fjernelse af et hvepsebo vigtigt?

Opdager du, at du har et hvepsebo på din grund eller i nærheden af dit hjem, anbefaler vi på det kraftigste, at du får det fjernet. Det skyldes, at hvepse kan være ekstremt aggressive og ofte stikker mennesker. Et stik fra en gedehams kan være meget smertefuldt. Faktisk er hvepsegift beslægtet med slangegift. Det er heldigvis sjældent decideret farligt, fordi giften kommer i så små mængder. I de tilfælde, hvor det ses, at folk bliver meget syge af et gedehamsestik, skyldes det, at de er allergiske over for giften, eller at de er blevet stukket omkring mund og hals, hvor opsvulmede slimhinder kan give forhindret vejrtrækning.

Har du børn til at lege i haven om sommeren, bør man ikke tage et hvepsebo let op. Et stik i barnets ansigt kan have alvorlige konsekvenser, og børn ved naturligvis ikke, at de ikke bør vifte med arme og ben, når der er en hveps i nærheden. Derudover kan en hvepsesværm bare være til stor irritation og hurtigt ødelægge en ellers dejlig sommerdag på terrassen.

Kan man selv fjerne et hvepsebo?

Hvepse på loftet
Hvepse på loftet

Der er nogle ting, du kan gøre for at forsøge at bekæmpe et hvepsebo. Først og fremmest gælder det om at lokalisere hvepseboet ved at følge efter hvepsene. Herefter findes der særlige gifte, som du kan forsøge at slå hvepsene ihjel med. Helst om aftenen, da hvepsene her er mest rolige. Nogle forsøger sig også med en hvepsefælde, der dog sjældent har den store effekt.

Ved et frithængende bo kan man sprøjte giften nedefra og direkte ind gennem indgangshullet, men et skjult bo er ofte noget sværere at bekæmpe. Det er dog vigtigt, at du aldrig forsøger at lukke indgangshullet, da det gør hvepsene aggressive, og de vil altid finde en anden udvej. Selvom det kan lyde fristende at give hvepsebekæmpelsen et forsøg selv, fraråder vi altid private at forsøge sig med bekæmpelse af hvepsebo selv, da det i værste tilfælde kan gå grueligt galt.

Hvad koster det at få fjernet et hvepsebo?

Prisen for at få fjernet hvepse afhænger af boets størrelse og antallet af indbyggere i boet. Derudover afhænger det i høj grad af, hvor besværligt det er at komme til, og dermed fjerne dem. Har de taget ophold i jorden er de eksempelvis ofte sværere at få bugt med end, hvis det er i et træ eller på siden af en bygning. Vi har endda erfaring med opgaver, hvor det har været nødvendigt at fjerne hele vægge for at få bugt med et hvepsebo i bygningen.

Uanset prisen vil det altid være et beskedent beløb, sammenlignet med de skader du kan risikere at påføre dig selv, hvis du forsøger at fjerne et hvepsebo på egen hånd. Vil du have en mere præcis pris på fjernelse af hvepsebo, er du meget velkommen til at ringe til os på telefon +45 44 84 43 47.

Værd at vide om fjernelse af hvepsebo og bekæmpelse af hvepse

Hos Absolut Skadedyr anbefaler vi kraftigt, at man ikke selv giver sig i kast med at fjerne et hvepsebo. Særligt ikke, hvis der bor mange hvepse i boet. Skulle du alligevel have besluttet dig for selv at udføre bekæmpelse af hvepse, er du altid velkommen til at ringe og få nogle råd med på vejen.

”Vi vil hellere rådgive dig om fjernelse af hvepsebo og hvepse end høre om et fejlslagent forsøg på at fjerne dem. Det kan nemlig hurtigt gå rigtig galt.”

Her er nogle ting, som er værd at vide om hvepse og hvepsebo:

  • Hvepse og bier er ikke det samme, og hvor bier er meget rolige, kan hvepse blive meget aggressive
  • Et hvepsebo kan rumme flere tusinde indbyggere
  • Luk aldrig for indgangen til et hvepsebo, det ophidser blot hvepsene
  • Hvepse bliver mere aggressive, hvis du panikker og løber eller vifter med armene. Forhold dig i ro, hvis du bliver forfulgt af hvepse
  • Bier mister deres brod efter stik, det gør hvepse ikke. De kan derfor stikke flere gange
  • Et hvepsestik kan i værste fald dræbe et menneske
  • Hvepse og hvepsebo bør fjernes af fagfolk for at undgå farlige situationer.

Professionel assistance: Sikker bekæmpelse af hvepse hos Absolut Skadedyr

Vil du være helt sikker på, at håndteringen af dit hvepsebo bliver udført korrekt, kan du med fordel tage kontakt til Absolut Skadedyr. Vi er statsautoriserede til at fjerne hvepsebo og har desuden mange års erfaring med fjernelse af hvepsebo og andre skadedyr.

Vi klarer gerne opgaver for både private og erhverv. Har du brug for bekæmpelse af et hvepsebo, rådgivning, eller vil du bare gerne høre mere om vores services, er du altid velkommen til at tage kontakt til os. Vores venlige medarbejdere kan fanges på telefon +45 44 84 43 47 eller e-mail info@absolut-skadedyr.dk

Kontakt os for et uforpligtende tilbud eller bare en snak om dine skadedyrsproblemer.

Latest posts by Henri Mourier (see all)
    Call Now ButtonRing