I Danmark findes der 7 forskellige hvepse, Hvepseboet, som bygges af træ blandet med hvepsens spyt, vokser hen over sommeren og kan have en diameter på 20 – 45 cm og indeholder typisk 2-6 tusinde hvepse. Hvepsene lever i denne tid af nektar, og laverne bliver fodre med insekter som bladlus og fluer.

Sidst i august måned begynder hvepseboet at gå til grunde arbejderbierne giver efter for deres hang til søde sager og ophører med at passe larverne i hvepseboet i denne periode oplever vi ofte at hvepsene bliver aggressive Mange mennesker bliver hvert år stukket Stikket er yderst smertefuldt og direkte livsfarligt for en del mennesker med allergi. Det er vigtigt at bekæmpe hvepseboet fordi boet udskiller op imod 200 nye dronninger som starter nye hvepsebo næste år.

Bekæmpelse af hvepse

Absolut Skadedyrsservice har en professionel ekspertise og erfaring i bekæmpelse af alle skadedyr. kontakt os for evt. gratis rådgivning eller bekæmpelse. Vores produkter er godkendte af miljøstyrelsen.

Artikel: Sidst opdateret 19. juni 2017

Stukket af hvepse?

Sæsonen for hvepse er ved at begynde. Derfor er det nu, du skal tage dine forholdsregler. Der findes mange gode produkter i byggemarkederne, som er billige og gode imod hvepse. Har du store problemer med hvepse, da skal du kontakte en fagmand. Der er ingen grund til at udsætte sig selv eller familien for decideret fare, hvis du selv binder an med at fjerne dem fra haven.

Hvepse og skader efter hvepsestik er, hvad vi snart står over for. Bekæmp hvepsene FØR de får fæste i dit hus eller have. Gør noget aktiv imod hvepse nú.

Hvepse er en af de insektarter i Danmark, der hyppigt spreder skræk i sommervarmen. Store antal af hvepse trækker med hvepsedronningen, når hun drager fra sted til sted. Således kan en hvepsesværm indeholde tusindvis af individer. Disse hvepse er klar til at dø for dronningehvepsen. Derfor er de særdeles aggressive, hvis de møder forhindringer på deres vej.

Hvepse i græsplænenMange mennesker har oplevet vrede hvepse på egen krop. Mødet med en sådan hvepsesværm kan være yderst smertefuld og ekstremt farligt. Hvepse, der forsvarer boet eller en dronningehveps på træk, går decideres efter at dræbe det dyr/menneske, der anses som en trussel for hvepsene.

Hvepse kan angribe igen og igen til forskel fra bier, der mister brodden efter første stik. Hvepse beholder deres brod og stikker til deres kraft er opbrugt.

Der findes mange eksempler på, at mennesker er blevet dræbt af hvepse i sværm. En hvepsesværm kan levere nok gift til at slå flere voksne mennesker ihjel. Specielt hvis man er allergisk overfor hvepsestik, da er man i en højere risikogruppe. Man skal absolut ikke spøge med borttagning af hvepsebo. Man bør altid kontakte enten Falck eller Politi, hvis en sværm af hvepse åbentlyst bevæger sig i retning af tættere beboelse.

VIGTIGE tags om “Hvepse” i punktform

  • Hvepse mister ikke deres brod efter stik
  • Stik kan have dødelig udgang
  • Fjern kun hvepse efter etablering af faldzone
  • Hvepse bør fjernes af fagfolk

Fjern hvepse

Man kan stoppe hvepse på mange måder. Nogle af de enkleste metoder til fjernelse er gift på spray. Man kan typisk lettere komme til hvepsene hen under aften, hvor de ikke længere sværmer. Hvepse benytter dagen til at samle næring og bringe det tilbage til boet. Men om aftenen er de fleste tilbage i hvepseboet. Aktivitetsniveau er faldet til et minimum, og man kan på dette tidspunkt komme til at fjerne dem.

Store hvepse

Det er en god idé at sikre, at man har flugtmuligheder, når man vil fjerne hvepse. Er man nød til at kravle op på en stige for at komme til boet, da bør man sikre en faldzone. Bortskaf genstande, der kan skade, hvis man falder fra stigen i forsøget på at fjerne hvepse. Man bør sikre sig, at det middel man benytter til bekæmpelse af hvepse også virker. Man kan gøre dette ved at udsøge sig et par hvepse og bespraye dem. Deraf finder man ud af, hvordan reaktionen er på det anvendte hvepsemiddel, du har anskaffet. Hvis du vil være sikker på at alle hvepse udsættes for giften, da kan man undersøge, om man kan komme til at inddæmme hvepsene. Derefter sprayer man hvepsegift ind i et lille hul i inddæmmningen. Man vil dermed opnå, at langt de fleste hvepse vil dø.

Få tilbud her.

Hvepse på loftet

Hvepse på loftet
Hvepse på loftet

Vi har tidligere være inde på, at hvepse er frygtede insekter. Der går mange beretninger om, at folk alene ved uheld kommer til at provokere dem. Dermed har de ikke langt til handling, da hvepse straks angriber, hvis de føler sig truet. En sværm, kan også nemt ødelægge en sommer på terrassen, hvis man ikke finder disse små skadedyr. Mange har deciderede problemer på terrassen og mange kan ikke slappe af så længe, der er hvepse i omgivelserne, hvor man færdes meget. Hvepse skal da også fjernes, specielt hvis der er børn til stede. Men lad være med at stille en tom sodavandsflaske med sukkervand i børnehøjde. Hvepse går lige i fælden, men de dør ikke med det samme. Og tager et barn flasken for munden, da kan det føre til frygtelige stik i mund og hals. Disse stik kan hos børn nemt have dødelig udgang, da luftvejene blokeres i kraft af hævelsen fra hvepsenes gift. Placer sådanne flasker højt oppe, så insekterne kan komme til dem. Dermed sikre du børnene for de dødsensfarlige stik.

Råd om fjernelse af hvepse

Hvepse - Vi bekæmper Deres hvepse hurtigt og effektivtGode råd, når der skal fjernes hvepse er nemme at huske. Man skal blot bemærke sig, at fjernelse af hvepse ikke er noget man skal begynde på, hvis man i forvejen er bange for hvepse. Skulle dit forsøg på at fjerne hvepse slå fejl, kan du risikere at gå i panik og dermed ikke ænse at søge indendøre. Hvepse er hurtige og de er umulige at ramme i luften. Det giver sig selv, at du ikke kan bekæmpe hvepse ved at vifte omkring dig med fluesmækker eller lign. Du skal SIKRE DIG, at det middel til bekæmpelse af hvepse er effektivt. Du skal SIKRE DIG, at de råd du har indsamlet imod hvepse er gode og anvendelige. Vi anbefaler på det kraftigste ikke selv at binde an med at fjerne alt for mange. Prisen for at få hvepse fjernet er ganske symbolsk i forhold til de lidelser, du kan udsætte dig selv for, hvis dit forsøg på at fjerne hvepse slår fejl. Du er mere end velkommen til at ringe til os og få en snak om, hvordan man selv fjerner dem. Vi vil hellere rådgive om hvepse, end at høre om en fejlslagne forsøg fra private.


Ring til Absolut Skadedyr om hvepse idag. Vi er autoriseret til professionel behandling. Vi kan tilbyde effektiv og hurtige indgreb. Lad ikke din tvivl stoppe dig. Kontakt en fagmand om hvepse. Du kan kun fortryde det, hvis det ikke lykkes af fjerne din hvepseplage. Hvepse sværmer om dagen. Når du ser en sværm slå sig ned hos dig, kan du tage kontakt. Vi fjerner dem inden for et par timer. Vi har bidraget til effektiv bekæmpelse siden 1985. Absolut Skadedyr har i dag 6 ansatte, der tager sig af bekæmpelse i og omkring Herlev. Vi glæder og til at få en opringning fra dig. Vi glæder os endnu mere til at hjælpe dig af med generne. Vi tager alle arter.

Læs også artiklen om Hvepsebo

Call Now ButtonRing