Hvepse og hvepsebo

Døjer du med et eller flere hvepsebo på ejendommen? Det kan være både irriterende og generende, at være plaget af hvepse. Heldigvis er der hjælp at hente.

Hos Absolut Skadedyrsservice er vi autoriserede fagfolk, der har mange års erfaring med at fjerne hvepsebo på en effektiv, sikker og professionel måde.

Vi tilbyder hurtige indgreb mod hvepsebo i hele landet, og vi er klar til at rykke ud, når du har brug for det.
Hos Absolut Skadedyrsservice A/S er vi autoriserede fagfolk

Hos Absolut Skadedyrsservice A/S er vi autoriserede fagfolk, som siden 1985 har fjernet utallige hvepsebo på en sikker og professionel måde. Vi tilbyder effektive og hurtige indgreb og udfører bekæmpelse i Herlev, København og i resten af Danmark for både private og erhverv – og vi kan helt sikkert også hjælpe dig med dit hvepseproblem.

Husk! Vi har landsdækkende service, og er altid klar til at rykke ud.

Læs mere om bekæmpelse af hvepse og fjernelse af deres bo, og hvordan vi kan hjælpe dig med netop dette, på siden her.

Vores proces

Vi udfører altid skadedyrsbekæmpelse diskret og professionelt.

Vores specialister er klar til at hjælpe dig, hvis du observerer hvepse eller et hvepsebo. Skriv eller ring til os, og vi vil hjælpe dig med professionel skadedyrsbekæmpelse.

Vi behandler dit hvepsebo med et pulver, der virker hurtigt – så du kan forvente, at dronningen i hvepseboet er død inden for få dage.

Selve hvepseboet og arbejderhvepsene kan ikke overleve uden dronningen, men i op til 4 døgn efter behandlingen kan nogen arbejderhvepse vende hjem og forsøge at komme ind i boet, men også disse vil dø indenfor kort tid.

Prisen for at få fjernet hvepsebo koster kr. 925,- + moms (kr. 1.156,25,-)

Hurtig, diskret og effektiv service

Når det drejer sig om skadedyrsbekæmpelse er vi klar til at rykke ud til både private og erhverv hurtigt og effektivt. Derfor har vi servicefolk der håndterer alle henvendelser alle ugens dage fra kl. 08:00 – 22:00.

Du er altid velkommen til at kontakte os uforpligtende, så vi sammen kan vurdere problemet og få det løst bedst muligt.

2 hurtige spørgsmål om hvepse

Opdager du et hvepsebo på din grund eller i nærheden af dit hjem, anbefaler vi på det kraftigste, at du får det fjernet.

Det skyldes, at hvepse kan være ekstremt aggressive og ofte stikker mennesker, og et hvepsestik kan være meget smertefuldt. Faktisk er hvepsens gift beslægtet med slangegift. Det er dog sjældent decideret farligt, fordi denne gift kommer i så små mængder.

Nogle mennesker kan være allergiske over for gedehamsestik. Her kan den allergiske reaktion opleves som forhindret vejrtrækning.

Hvis der er børn, der leger i haven om sommeren, skal du reagere, hvis du ser et hvepsebo. Såfremt barnet bliver stukket i ansigtet, kan det have alvorlige konsekvenser.
Børn ved ikke, at det værste de kan gøre, er at vifte med arme og ben, hvis de ser en hveps.

Ja, du kan selv fjerne et hvepsebo, men vi anbefaler altid professionel hjælp af sikkerhedsmæssige årsager.

Der er dog nogle få ting, du kan gøre, for at fjerne et hvepsebo selv:

  • Først og fremmest gælder det om at lokalisere hvepseboet ved at følge efter hvepsene
  • Benyt en særlig gift til at slå gedehamse ihjel med
  • Du bør udføre bekæmpelsen om aftenen, da hvepse er mest rolige på dette tidspunkt
  • Nogle forsøger sig også med en såkaldt hvepsefælde. Den har dog sjældent den store effekt

 

Er det et frithængende bo kan du sprøjte giften nedefra og direkte ind gennem indgangshullet, men er der tale om et skjult hvepsebo, er det ofte en del sværere at bekæmpe.

VIGTIGT! Du skal aldrig forsøge at lukke indgangshullet, da det gør hvepsene aggressive, og de vil altid finde en anden udvej.

Selvom det kan lyde fristende at give bekæmpelsen af hvepsebo et forsøg selv, så fraråder vi altid private at forsøge sig med det, da det i værste tilfælde kan gå grueligt galt. Vi anbefaler i stedet altid, at du kontakter en professionel skadedyrsbekæmper.
Kontakt Absolut Skadedyrsservice på tlf. +45 4484 4347, hvor du kan høre mere om processen og priser.

Hurtig respons når du har brug for hjælp

I Absolut Skadedyrsservice er vi klar over, hvad kunderne – både private og erhverv – behøver hurtigt i processen, når det drejer sig om skadedyrsbekæmpelse. Derfor har vi også kvik responstid på vores indsatser.

Ved pludseligt opståede problemer med skadedyr yder vi hurtig skadedyrsbekæmpelse. Dette aftales individuelt og tilfalder fortrinsvis fødevarevirksomheder.

Hvad er en hveps?

En almindelig hveps, også kendt under det mere konkrete navn gedehams, er et flyvende insekt, som de fleste mennesker i Danmark på det ene eller andet tidspunkt er stødt på i sommerperioden.

I Danmark har vi nemlig ikke færre end syv forskellige arter af gedehamse, som alle ligner hinanden med deres karakteristiske kropsform og sort/gule striber.

I Danmark lever en gedehams i omkring et år, da det kun er de befrugtede dronninger fra hvert hvepsebo, som lever videre og overvintrer. De øvrige gedehamse, hvad enten det er hanner eller arbejderhvepse, dør og overlever ikke vinteren.

Hvert forår starter en ny sæson for gedehamse. De bygger deres nye bo, lægger deres æg og passer deres yngel, og således bygges der nye hvepsebo hvert år. 

En hvepsedronning kan dog også vælge at besætte et gammelt hvepsebo, hvorfor det er utrolig vigtigt at fjerne boer i og omkring hjemmet. Også selvom det er et forladt bo.

Hvad er et hvepsebo, og hvor ser man dem typisk?

Alle hvepse bygger bo, som de lever i. Det kaldes et hvepsebo og et hvepsesamfund består af en dronning, hanner og arbejdere (hunner med uudviklede kønsorganer).

Et hvepsebo vil som regel være kugleformet og være bygget af et papir-agtigt materiale. Det er fordi, det er bygget af træfibre, som hvepsen har gnavet sig til, og som efterfølgende er blandet med deres spyt.

Et hvepsebos placering afhænger som regel af arten. Hvor nogle gedehamse foretrækker huller i jorden (jordhvepse), foretrækker andre at bygge deres bo i buske, træer, i tagudhæng, på loftet eller i muren.

Størrelsen af hvepseboet vil også variere meget, og derfor kan et bo indeholde alt fra et par hundrede til flere tusinde hvepse.

Udendørs hvepsebo

Opdager du et hvepsebo på din grund eller i nærheden af dit hjem, anbefaler vi på det kraftigste, at du får det fjernet. 

Det skyldes, at hvepse kan være ekstremt aggressive og ofte stikker mennesker, og et hvepsestik kan være meget smertefuldt. Faktisk er hvepsens gift beslægtet med slangegift. Det er dog sjældent decideret farligt, fordi denne gift kommer i så små mængder. 

I de tilfælde hvor det ses, at folk bliver meget syge af et gedehamsestik, skyldes det ofte allergi og dermed en allergisk reaktion over for giften, eller at de er blevet stukket omkring mund og hals, hvor opsvulmede slimhinder kan give forhindret vejrtrækning.

Har du børn til at lege i haven om sommeren, SKAL du reagere, når du opdager et hvepsebo. Et gedehamse stik i barnets ansigt kan have alvorlige konsekvenser, og børn ved jo ikke, at de ikke bør vifte med arme og ben, når der er en hveps i nærheden.

Derudover kan en hvepsesværm bare være til stor irritation og hurtigt ødelægge en ellers dejlig sommerdag på terrassen.

Huskeseddel til fjernelse af hvepsebo og bekæmpelse af hvepse

Hos Absolut Skadedyrsservice anbefaler vi kraftigt, at du ikke selv giver sig i kast med at fjerne et hvepsebo. Særligt ikke, hvis der bor mange gedehamse i boet.
Skulle du alligevel have besluttet dig for selv at udføre hvepsebekæmpelse, er du altid velkommen til at ringe til os og få nogle råd med på vejen.
Vi hjælper dig af med hvepse.
Alle hverdage: 08:00 - 22:00.

Vi vil hellere rådgive dig om fjernelse af hvepsebo og hvepse end høre om et fejlslagent forsøg på at fjerne dem. Det kan nemlig hurtigt gå rigtig galt.

Værd at vide om hvepse og hvepsebo

Lad en professionel om at fjerne hvepseboet -

Vil du være helt sikker på, at fjernelsen af dit hvepsebo bliver udført korrekt, kan du med fordel kontakte Absolut Skadedyrsservice. Vi er statsautoriserede til at fjerne hvepsebo og har desuden mange års erfaring med hvepsebekæmpelse samt andre skadedyr.

Vi klarer opgaver for både private og erhverv, så har du brug for bekæmpelse af hvepse eller rådgivning omkring emnet, er du altid velkommen til at kontakte os. Vores medarbejdere kan fanges på telefon +45 4484 4347 eller e-mail: dk-pestcontrol@elis.com.

Kontakt os for et uforpligtende tilbud eller bare en snak om dine skadedyrsproblemer.

Alle hverdage: 08:00 - 22:00.

Fakta om hvepse

Kilde