Termit Termit

Historie Termitter (Termitidae) nævnes næsten altid i flertal, og det er sikkert ikke uden grund. Nogle termitsamfund kan bestå af over en million individer, og…

Flæskeklanner Flæskeklanner

Historie Betegnelsen klanner stammer fra et gammelt oldnordisk ord, som betyder skade eller fortræd. Det passer meget godt på klanneres levevis, som ofte bringer dem…

Violbuk Violbuk

Biologi og skade Larverne af violbukke forekommer naturligt under barken på tørre nåletræer, eller i barkklædte hegnspæle eller stolper af nåletræ. Violbukke lever nemlig udelukkende…

Sort havemyre Sort havemyre

Biologi og skade Der findes over 4000 forskellige myrearter, som har det til fælles, at de er sociale og lever i store samfund. I Danmark…

Rotte Rotte

Historie I Danmark forekommer næsten udelukkende den brune rotte (Rattus norvegicus), også kaldet vandrerotten, som stammer fra Østasien. Den har stor tilpasningsevne og kræver mindre…

Orangemyre Orangemyre

Biologi og skade Orangemyren (Lasius fuliginosus), som er i familie med den sorte have myre, er ikke orange, sådan som navnet måske kunne antyde. Den…

Mus Mus

Biologi og skade Husmusen (Mus musculus), som oprindeligt stammer fra Sydvestasien eller halsbåndmusen (Apodemus flavicollis) er meget almindelige overalt i Danmark. De er overvejende knyttet…

Husbuk Husbuk

Historie I Danmark er husbukken (Hylotrupes bajulus) ikke nær så udbredt som violbukken (Callidium violaceum). Derimod er husbukken langt det alvorligste skadedyr af de to,…

Herkulesmyre Herkulesmyre

Biologi og skade Herkulesmyren (Camponotus herculeanus) er meget kraftigt bygget og er den største myreart her i landet. Arbejdermyren bliver mellem 5 og 14 mm…

Borebiller Borebiller

Biologi og skade Borebillefamilien (Anobiidae) har mange varianter, og deres larver, som i forsikringskredse kaldes Anobier, kan være vanskelige at skelne fra hinanden. De er…

Ring