Møl

Der findes flere forskellige arter af møl i Danmark.

Her kan du læse en generel beskrivelse af de forskellige insekter og selvfølgelig også deres levevis.

Vi hjælper dig af med møl.
Alle hverdage: 08:00 - 22:00.

Møl i Danmark

Der findes flere forskellige arter af møl i Danmark. Dem der gør mest skade på tøj, tekstiler og fødevarer er; frømøl, melmøl, klædemøl og pelsmøl. Her kan du læse en generel beskrivelse af de forskellige insekter og selvfølgelig også deres levevis, hvor man typisk finder dem og hvordan man bedst udfører bekæmpelse af møl.
“Møl er ganske harmløse. De skader IKKE mennesker.”

Vores proces

Vi udfører altid skadedyrsbekæmpelse diskret og professionelt.

Vores specialister er klar til at hjælpe dig, hvis du observerer møl. Skriv eller ring til os, og vi vil hjælpe dig med professionel skadedyrsbekæmpelse.

Frømøl: Du skal tømme dine køkkenskabe – og skuffer helt for både madvarer og køkkengrej inden vi kommer. (Tingene kan fx placeres på køkkenbordet eller spisebordet og kan sættes retur i skabene efter behandlingen)

Køkkenskabe og skuffer rengøres inden vi kommer. Vær særligt opmærksom på hylderhuller. Disse kan med fordel renses med en vatpind.
Inficerede madvarer kasseres eller fryses ved -18 grader i minimum 72 timer.
Alle rørgennemføringer, teknikskabe o.lig skal være tilgængelige.

Klædemøl: Du skal efterse og tømme dine klædeskabe o.lig. Inden vi kommer. Tøj og tekstiler kan puttes i tætlukkede plasikposer og vaskes ved minimum 60 grader inden det igen kan lægges i skabene. Tøj og tekstiler kan ligeledes fryses ved -18 grader i minimum 72 timer, hvis det ikke tåler vask.

Behandling af møl koster kr. 1500,- + moms (kr. 1.875,-) pr. besøg. Effektiv behandling kræver altid minimum 3 behandlinger.

Hurtig, diskret og effektiv service

Når det drejer sig om skadedyrsbekæmpelse er vi klar til at rykke ud til både private og erhverv hurtigt og effektivt. Derfor har vi servicefolk der håndterer alle henvendelser alle ugens dage fra kl. 08:00 – 22:00.

Du er altid velkommen til at kontakte os uforpligtende, så vi sammen kan vurdere problemet og få det løst bedst muligt.

5 hurtige spørgsmål om møl

I Danmark er det typisk klædemøl og frømøl, man møder.

 

At bliver helt fri for møl afhænger af, i hvor høj en grad at du kan rydde op og få husets inventar sorteret og rengjort.

Et voksent møl kan flyve. Således kan de bevæge sig over større afstande. Meget ofte ses det, at møl migrerer fra rum til rum i opmagasineringshaller.

Møllervar kan være i mellem 5-10 mm, alt efter hvilken undergruppe af møl, der er tale om.

Det ervigtigt at gøre huset ordentligt rent. Du skal møllarver til livs, det er dem, som gnaver huller i tekstiler. Derefter skal du købe en sprøjtegift egnet til formålet. Gentag behandlingen ad flere omgange. Frys gerne tøj og tekstiler i op til 5 døgn. Dette vil slå larverne ihjel. Du kan også tilføje ved brug af limfælder.

Hurtig respons når du har brug for hjælp

I Absolut Skadedyrsservice er vi klar over, hvad kunderne – både private og erhverv – behøver hurtigt i processen, når det drejer sig om skadedyrsbekæmpelse. Derfor har vi også kvik responstid på vores indsatser.

Ved pludseligt opståede problemer med skadedyr yder vi hurtig skadedyrsbekæmpelse. Dette aftales individuelt og tilfalder fortrinsvis fødevarevirksomheder.

Arter af møl

Der findes en rækker arter af møl i Danmark. Herunder er der en kort beskrivelse af de 4 mest frekvente. Vil du læse mere om den enkelte art, kan du klikke videre til vores skadedyrsguide. Her finder du omfattende materiale, herunder også klistermøl, dadelmøl og tofarvet frømøl.

Det flotte, bronzefarvede frømøl er den største af vores danske mølarter. Den kan blive op til 1,5 cm i længden og frembringer 500-600 æg, når omgivelserne er ideelle.

Frømøllet foretrækker kornlagre eller som navnet antyder frølagre, hvor møllarverne kan komme vidt omkring i deres søgen efter føde. Problemet med frømøl findes i, at larverne også angriber bomuld, altså tekstiler. Læs mere indgående om frømøl.

Frømøl
Frømøl

Møl i fødevarer

Der findes to arter af møl, som gør skade på vores madvarer – tofarvet frømøl og melmøllet. Ens for dem begge er, at de angriber gryn, kornprodukter, tørret frugt, mandler og nødder – og således er det begge arter af møl i køkkenet.
Disse to mølarter lægger mellem 200 og 400 æg og normalt direkte i madvarerne, hvorefter de nyudklækkede larver trænger ind i madprodukterne. Derudover kan æggene også findes i revner og sprækker.
Vi hjælper dig af med væggelus.
Alle hverdage: 08:00 - 22:00.

Vinteren er ved at være forbi, så nu kan du glæde dig til at komme ud i sommerhuset, og tjekke om der er møl i møblerne. Undgå møl ved at bekæmpe i tide.

Keratin er det næringstof, som møl lever af, og det indgår f.eks. i uld. Møl elsker også pelse og fjer, da begge dele indeholder keratin. Møl ses ofte frit flyvende i huset og findes ofte i tætte, lukkede rum, da de her kan formere sig og lægge æg i ro og mag.

En stor del af æggene er meget skrøbelige og går til blot ved støvsugning eller tøjvask. Har du konstateret møl i dine tæpper, så start med at give dem en god omgang med tæppebankeren. Mølæg kan nemlig ikke tåle belastningen. Har du møl i møbelstof, kan du derfor blot banke stoffet. Når møl og møllarver sætter sig i stof, så æder de stoffet indefra og æg lægges så dybt i stoffet som muligt.

Klædemøl og larver i tøj
Klædemøl og larver i tøj

Bekæmpelse af møl

Det er næsten en umulig opgave som privatperson at bekæmpe møl, da du ikke kan købe en gift, som er langtidsvirkende. Effektiv bekæmpelse kræver stor erfaring, og det vil i langt de fleste tilfælde være mest rentabelt at kontakte et skadedyrsfirma til at udføre bekæmpelsen. Absolut Skadedyrsservice har den nødvendige professionelle ekspertise og erfaring i bekæmpelse af møl og skadedyr generelt.

Du skal regne med 2-3 behandlinger med 14 dages mellemrum.

Kontakt os for rådgivning og evt. en aftale om mølbekæmpelse. Alle produkter vi anvender i bekæmpelsen er godkendte af Miljøstyrelsen og lugtfri, så du kan være i din bolig igen allerede 10 minutter efter behandling.

Møl kan bekæmpes med noget så simpelt som en fluesmækker. Opdager du møl, er det som regel fordi du finder nogle huller eller ved at møl simpelthen flyver rundt i din bolig.

Ved sidstnævnte kan du bare tage en fluesmækker og så gå på møljagt. Når du så har klapset møllene, skal du omgående iværksætte behandling mod larverne, for har du møl, så har du også møllarver.

Gode råd til møl bekæmpelse

Der findes flydende midler mod møl og dets larver. Disse midler kan påsmøres overflader i skabe og på betræk m.v.

Der findes også spraymidler mod møl. Disse midler kan også anvendes imod flyvende møl.

Ønsker du at behandle dit tøj mod møl, kan du med fordel fryse tøj og tæpper ned. Fryserens kulde kan hverken møl eller larver holde til. De skal dog være nedfrosset til mindst -18 grader i mere end 2 døgn. Derfor er en rigtig kold vinter med hård frost også møllets værste mareridt. Er der en iskold nat i udsigt – og har du et mølproblem – så stil de angrebne møbler og tæpper ud natten over. Morgenen efter tager du alt ind igen og lader møbler og tæpper være inde hele dagen. Gentag denne procedure igen, når det bliver aften. Denne vekselvirkning af varme og kulde vil slå både møl og larver ihjel.

Professionel skadedyrsbekæmpelse af møl

Har du problemer med møl, så ring og hør om mulighederne for bekæmpelse af dem. Hvis du oplever dem i dit hus eller sommerhus, så SKAL du gøre noget ved det. Ikke mindst for din egen skyld. Husk at tjekke tøj købt i genbrugsbutikken for møl, æg og larver, så du ikke slæber noget uønsket med hjem. Vi tilbyder dig at få has på dine møl. Vores midler er yderst effektive, og samtidig skånsomme imod miljø og mennesker. Du kan ringe til os på telefon eller via Skype alle dage omkring bekæmpelse af møl.

Absolut Skadedyrsbekæmpelse har bekæmpet møl effektivt og professionelt siden 1985 og i dag tæller virksomheden 15 ansatte, der tager sig af bekæmpelse af møl og møllarver i og omkring Herlev og København og i resten af landet. Vi håber ikke, du får mølproblemer, men skulle du have behov for det, er vi klar til at iværksætte bekæmpelse af møl, så du igen trygt kan hænge tøjet i skabet.

Kontakt Absolut Skadedyrsservice


Absolut Skadedyrsservice har professionel ekspertise og erfaring i bekæmpelse af alle skadedyr.

Vores produkter er godkendt af Miljøstyrelsen og lugtfri, så du kan opholde dig i din bolig igen blot 10 minutter efter behandling.

Alle hverdage: 08:00 - 22:00.

Fakta om møl

Kilde