Møl

Der findes flere forskellige arter af møl.

Her kan du læse en generel beskrivelse af de mest almindelige møl i Danmark, og selvfølgelig også deres levevis.

Vi hjælper dig af med møl.
Alle ugens dage: 08:00 - 22:00.

Møl i Danmark

I Danmark findes der flere forskellige arter af møl, men de mest almindelige er frømøl, melmøl, klædemøl og pelsmøl. Disse arter gør skade på fødevarer, tøj og andre tekstiler.

Her på siden kan du læse mere om deres levevis, hvor du finder dem og hvordan bekæmpelsen foregår.

Det er vigtigt at pointere, at selvom disse skadedyr er irriterende og kan gøre skade på ting, så er de ganske harmløse for mennesker.

Vores proces

Vi udfører altid skadedyrsbekæmpelse diskret og professionelt.

Vores specialister er klar til at hjælpe dig, hvis du observerer møl. Har du behov for en professionel skadedyrsbekæmper, så skriv eller ring til os i dag.

Frømøl og melmøl: Inden vi kommer forbi, skal du tømme dine køkkenskaber og -skuffer for madvarer og køkkengrej. Du skal desuden rengøre både skabe og skuffer inden vi kommer. Vær særligt opmærksom på små revner og hyldehuller, som du med fordel kan rense ved brug af en vatpind. Alle rørgennemføringer, teknikskabe og lignende skal også være tilgængelige.

Inficerede madvarer kan enten kasseres eller fryses ned ved -18 grader i minimun 72 timer.

Klædemøl og pelsmøl: Inden vi kommer skal du du tømme dine klædeskaber, tøjskuffer og lignende. Tøj og andre tekstiler kan kommes i tætlukkende plastposer indtil du har mulighed for at vaske det ved minimum 60 grader. Hvis tøjet eller tekstilerne ikke tåler vask, kan du fryse det ned ved -18 grader i minimum 72 timer. Det er vigtigt, at du sørger for at vaske eller fryse tøjet og/eller tekstilerne inden du lægger det tilbage i skabet.

Behandling af møl koster kr. 1500,- + moms (kr. 1.875,-) pr. besøg. Effektiv behandling kræver altid minimum 3 behandlinger.

Hurtig, diskret og effektiv service

Når det drejer sig om skadedyrsbekæmpelse er vi klar til at rykke ud til både private og erhverv hurtigt og effektivt. Derfor har vi servicefolk der håndterer alle henvendelser alle ugens dage fra kl. 08:00 – 22:00.

Du er altid velkommen til at kontakte os uforpligtende, så vi sammen kan vurdere problemet og få det løst bedst muligt.

5 hurtige spørgsmål om møl

Møl er små insekter, der ofte forveksles med sommerfugle på grund af deres udseende. De har to par vinger, der kan være dækket af små skæl, og deres farver varierer afhængigt af arten. I Danmark er det typisk klædemøl, pelsmøl, melmøl og frømøl, man møder.

Klædemøl er små og guldfarvede, mens frømøl har en tofarvet vingefarve med en tydelig skelnen mellem en mørk og en lys nuance. Melmøl har gråbrune vinger, og pelsmøl er kendetegnet ved deres brune eller beige farve.

At blive helt fri for møl afhænger i høj grad af, hvor godt du kan rydde op og sortere husets inventar. Møl lægger deres æg i mørke, uforstyrrede områder med rigelige mængder af organisk materiale, som larverne kan fortære. Derfor er grundig rengøring og sortering afgørende. Vask og tør alle tekstiler ved høj temperatur, og opbevar dem i tætsluttende beholdere. Brug af mølfælder og insektmidler kan også være effektivt til at bekæmpe de voksne møl og forhindre nye æg i at blive lagt.

Møl kan findes overalt i hjemmet, men de foretrækker mørke og uforstyrrede steder. Et voksent møl kan flyve og dermed bevæge sig over større afstande. Meget ofte ses det, at møl migrerer fra rum til rum i hjemmet eller i opmagasineringshaller og andre steder, hvor der opbevares store mængder af organiske materialer. I køkkener kan melmøl findes i tørvarer som mel, gryn og nødder, mens klædemøl og pelsmøl ofte findes i garderober, tæpper og møbler.

Møllarver kan variere i størrelse fra 5-10 mm, afhængig af arten. Klædemøllarver er typisk omkring 6-7 mm, mens melmøllarver kan blive op til 10 mm. Pelsmøllarver og frømøllarver falder inden for samme størrelsesinterval. Disse larver er ofte cremefarvede med et karakteristisk brunt eller sort hoved.

Effektiv bekæmpelse af møl kræver en kombination af forebyggende foranstaltninger og direkte bekæmpelse. Start med at rengøre grundigt og fjerne eventuelle inficerede materialer. Vask tekstiler ved høj temperatur og opbevar dem i lufttætte beholdere. Brug mølfælder til at fange de voksne møl og insektmidler til at dræbe larverne. Regelmæssig støvsugning og ventilation af opbevaringsområder kan også hjælpe med at reducere risikoen for mølangreb. I tilfælde af angreb, så kontakt en professionel skadedyrsbekæmper for at sikre, at problemet løses grundigt og effektivt.

Hurtig respons når du har brug for hjælp

I Absolut Skadedyrsservice er vi klar over, hvad kunderne – både private og erhverv – behøver hurtigt i processen, når det drejer sig om skadedyrsbekæmpelse. Derfor har vi også kvik responstid på vores indsatser.

Ved pludseligt opståede problemer med skadedyr yder vi hurtig skadedyrsbekæmpelse. Dette aftales individuelt og tilfalder fortrinsvis fødevarevirksomheder.

Arter af møl

Møl er små insekter, der findes i mange hjem og virksomheder, hvor de kan forårsage betydelige skader. De voksne møl er ofte svære at få øje på, men deres larver kan skabe problemer ved at fortære forskellige organiske materialer. Der findes mange forskellige arter af møl, men de mest almindelige i Danmark inkluderer frømøl, melmøl, klædemøl og pelsmøl. I få tilfælde kan du også støde på klistermøl og dadelmøl herhjemme.

Frømøl, også kendt som tofarvet frømøl, er ofte en plage i køkkener og opbevaringsrum. De voksne møl har tofarvede vinger med en tydelig skelnen mellem mørke og lyse nuancer. Larverne, som er cremefarvede med brune hoveder, lever af tørvarer som gryn, nødder og mandler. Frømøl kan hurtigt sprede sig og forårsage omfattende kontaminering af madvarer. Læs mere indgående om frømøl.

Frømøl
Frømøl

Møl i fødevarer

Der findes to arter af møl, som gør skade på vores madvarer – frømøl og melmøl. Ens for dem begge er, at de angriber gryn, kornprodukter, tørret frugt, mandler og nødder, og således er det begge arter af møl i køkkenet.
Disse to arter af møl lægger mellem 200 og 400 æg, og normalt direkte i madvarerne, hvorefter de nyudklækkede larver trænger ind i madprodukterne. Derudover kan æggene også findes i revner og sprækker.
Vi hjælper dig af med væggelus.
Alle ugens dage: 08:00 - 22:00.

Vinteren er ved at være forbi, så nu kan du glæde dig til at komme ud i sommerhuset, og tjekke om der er møl i møblerne. Undgå møl ved at bekæmpe i tide.

Keratin er det næringsstof, som møl lever af, og det indgår fx i uld. Møl elsker også pelse og fjer, da begge dele indeholder keratin. Møl ses ofte frit flyvende i huset og findes ofte i tætte, lukkede rum, da de kan formere sig her og lægge æg i ro og mag.

 

En stor del af æggene er meget skrøbelige og går til blot ved støvsugning eller tøjvask. Har du konstateret møl i dine tæpper, så start med at give dem en god omgang med tæppebankeren. Mølæg kan nemlig ikke tåle belastningen. Har du møl i møbelstof, kan du derfor blot banke stoffet. Når møl og møllarver sætter sig i stof, så æder de stoffet indefra og æg lægges så dybt i stoffet som muligt.

Klædemøl og larver i tøj
Klædemøl og larver i tøj

Bekæmpelse af møl

Det er næsten en umulig opgave som privatperson at bekæmpe møl, da du ikke kan købe en langtidsvirkende gift. Effektiv bekæmpelse kræver stor erfaring, og det vil i langt de fleste tilfælde være mest rentabelt at kontakte et skadedyrsfirma til at udføre bekæmpelsen. Absolut Skadedyrsservice har den nødvendige professionelle ekspertise og erfaring med bekæmpelse af møl og skadedyr generelt.

Du skal regne med 2-3 behandlinger med 14 dages mellemrum.

Kontakt os for rådgivning og evt. en aftale om mølbekæmpelse. Alle produkter, vi anvender i bekæmpelsen, er godkendte af Miljøstyrelsen og lugtfri, så du kan være i din bolig igen allerede 10 minutter efter behandling.

Møl kan bekæmpes med noget så simpelt som en fluesmækker. Larverne er sværere at komme af med. Når du har slået møllene ihjel, skal du omgående iværksætte behandling mod larverne. For har du møl, så har du også møllarver – og det er dem, der gør skaden.

Gode råd til møl bekæmpelse

Der findes flydende midler mod møl og deres larver. Disse midler kan påsmøres overflader i skabe, på møbelbetræk m.v.

Der findes også spraymidler mod møl. Disse midler kan også anvendes imod flyvende møl.

Ønsker du at behandle dit tøj mod møl, kan du med fordel fryse tøj og tæpper ned. Fryserens kulde kan hverken møl eller larver holde til. De skal dog være nedfrosset til mindst -18 grader i mindst 72 timer. Hvis tøjet tåler vask, kan du med fordel vaske det på 60 grader, hvilket også vil slå både møl og larver ihjel.

Professionel skadedyrsbekæmpelse af møl

Har du problemer med møl, så ring og hør om mulighederne for bekæmpelse af dem. Hvis du oplever dem i dit hus eller sommerhus, så SKAL du gøre noget ved det. Ikke mindst for din egen skyld. Husk at tjekke tøj købt i genbrugsbutikken for møl, æg og larver, så du ikke slæber noget uønsket med hjem.

Vores midler er yderst effektive, og samtidig skånsomme mod miljø og mennesker. Du kan ringe til os på telefon eller sende os en mail alle dage, for at høre mere om mølbekæmpelse.

Absolut Skadedyrsbekæmpelse har bekæmpet møl effektivt og professionelt siden 1985 og i dag tæller virksomheden 15 ansatte, der tager sig af bekæmpelse af møl og møllarver i Københavnsområdet samt resten af landet.

Kontakt Absolut Skadedyrsservice


Absolut Skadedyrsservice har professionel ekspertise og erfaring i bekæmpelse af alle skadedyr.

Vores produkter er godkendt af Miljøstyrelsen og lugtfri, så du kan opholde dig i din bolig igen blot 10 minutter efter behandling.

Alle ugens dage: 08:00 - 22:00.

Fakta om møl

Kilde