Ser du en enkelt tæppebille i ny og næ, bør du ikke være bekymret. Oplever du derimod mange af de små skadedyr, kan du med fordel få hjælp til at få bugt med plagen fra en professionel skadedyrsbekæmper.
En tæppebille kan ved første øjekast godt minde om en mariehøne, men i stedet for den blanke overflade, har tæppebillen et dekorativt udseende i sorte og rødgule nuancer.
Tæppebillen er beslægtet med klannere.
En tæppebille lægger gerne sine æg i enten fugle- eller musereder og lignende boer, der indeholder fjer, dun, hår eller kødrester. Dette er nemlig hvad larverne lever af.
Tæppebiller kan desuden også findes i glemte uldne klude, i underlag eller rørisolering af filt eller endda i en død mus på loftet. De er almindelige skadedyr i Danmark og ses ofte.
Billerne kan flyve, hvilket gør det let for dem at dukke op overalt. De kan eksempelvis let flyve ind ad et åbent vindue om sommeren. Tæppebiller bliver ikke på samme sted, men vandrer omkring, hvorfor de kan sprede sig hurtigt.
En tæppebille efterlader ingen spor og kan derfor være svære at finde, medmindre man ser selve billen.
Ligesom skægkræ, lever tæppebiller og deres larver af tekstil. En tæppebille kan somme tider lægge æg direkte ovenpå tøj eller andet tekstil, hvor der herefter kan opstå skader, da larverne og billerne spiser det. Man opdager det desværre først for sent, når der allerede er opstået små huller.
Hvis der ses huller i tekstiler og der ikke er møl i nærheden, er det højst sandsynligt en tæppebille, der har været på spil.
Larverne kan desuden også æde døde insekter og ådsler, hvorfor de er særligt uønskede i samlinger af udstoppede dyr eller insektsamlinger.
En tæppebille er meget normal at støde på i Danmark. Faktisk vil man i langt de fleste husstande opleve en tæppebille i ny og næ, men dette behøver ikke at være alarmerende.
Opleves der flere end en enkelt tæppebille, bør du dog undersøge hvor de kommer fra. Det kunne eksempelvis være fra en fuglerede på loftet.
Herefter er en omhyggelig rengøring nødvendig samt tæppebankning og støvsugning.
Det kan også være en idé at fryse uldent tøj i et par døgn, da både tæppebiller og deres larver vil fryse ihjel.
Er der tale om et stort tæppeareal, der er angrebet af tæppebiller, kan der anvendes et flydende bekæmpelsesmidel, der normalt også anvendes mod møl.
I Danmark vil det være næsten umuligt at bekæmpe tæppebillen helt, da den findes i naturen omkring os, og forholdsvis let kan komme ind i boligen. Oplever du dog et stort problem med tæppebiller, kan du med fordel kontakte en professionel skadedyrsbekæmper, der kan tage kampen op.
Borebiller og deres larver lever i træ, hvor de gnaver små runde huller og gange.
Brødbille Latin: Stegobium paniceum Skal vi hjælpe ? Skriv til os Kort om Brødbiller Biller...
Flæskeklanner Latin: Dermestes lardarius Skal vi hjælpe ? Skriv til os Kort om flæskeklannere Betegnelsen...
Gåsebille Latin: Phyllopertha horticola Skal vi hjælpe ? Skriv til os Kort om gåsebillen Jordens...
Husklanner Latin: Dermestes haemorrhoidalis Skal vi hjælpe ? Skriv til os Kort om husklanneren Betegnelsen...
Kornsnudebille Latin: Sitophilus granarius Skal vi hjælpe ? Skriv til os Kort om kornsnudebillen Der...
Læderbille Latin: Dermestes maculatus Skal vi hjælpe ? Skriv til os Kort om læderbillen Læderbillen...
Melbille Latin: Tenebrio molitor Skal vi hjælpe ? Skriv til os Kort om Melbillen Der...
Pelsklanner Pelsklanneren kan man støde på overalt i den danske natur. De voksne individer ses...
Rissnudebille Latin: Sitophilus oryzae Skal vi hjælpe ? Skriv til os Kort om rissnudebillen Rissnudebillen...
Vi sidder klar alle ugens dage og vores skadedyrsteknikere rykker hurtigt og diskret ud til bekæmpelse af alle slags skadedyr.
Professionel hjælp lige ved dit dørtrin
Elis Danmark A/S har overtaget
Absolut Skadedyrsservice A/S.